GLAVNA ULICA SE OD DANAS ZATVARA NA ČETIRI SATA: Evropska nedelja mobilnosti u Kruševcu od 16. do 22.septembra:

S. Babović

16. 09. 2021. u 16:31

GLAVNA ulica u Kruševcu biće zatvorena za motorni saobraćaj od danas do 22.septembra u terminu od 18 do 22 sata,tokom cele Evropske nedelje mobilnosti.

ГЛАВНА УЛИЦА СЕ ОД ДАНАС ЗАТВАРА НА ЧЕТИРИ САТА: Европска недеља мобилности у Крушевцу од 16. до 22.септембра:

Foto: GU Kruševac

Osim što će centar grada biti predviđen samo za prostor namenjen pešačenju i dečijoj igri i nizu drugih aktivnosti, u okviru manifestacije Kruševljani će moći da popunjavanjem upitnika upute predloge za unapređenje mobilnosti.

Rezultati ankete biće korišćeni za planiranje budućih projekata za unapređenje saobraćaja u gradu.

- Grad Kruševac već tradicionalno obeležava Evropsku nedelju mobilnosti, a ove godine je dve decenije te kampanje, koja širom Evrope podržava lokalne inicijative kojima se gradovi čine bezbednijim, zelenijim, inkluzivnijim i pristupačnijim - kažu u Gradskoj upravi.

- Tema manifestacije ove godine je "Održiva mobilnost za zdraviji život" i slogan: "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!".

Izbor ovogodišnje teme uslovljen je teškoćama, koje su Evropa i ceo svet iskusili tokom Kovid-19 pandemije. Takođe, ona se odnosi na prilike za promenu, koje je ova situacija stvorila širom Evrope. Trendovi započeti prošle godine, kao što je promovisanje aktivnog kretanja (pešačenje i vožnja bicikla), korišćenje ekoloških vozila, zahtevaju dalje podsticaje.U skladu sa ovogodišnjom temom četiri glavna aspekta su mentalno i fizičko zdravlje, bezbednost i odgovor na Kovid-19 pandemiju.

BONUS VIDEO - HAVARIJA NA CEVOVODU: Voda u Kruševcu najranije za 6 dana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri