MEĐU ZARAŽENIMA I DECA: Raste broj obolelih u opštini Negotin

S.M.J.

14. 09. 2021. u 17:09

BROJ aktivno pozitivnih u opštini Negotin sa novih 13 slučajeva u poslednja 24 časa, povećan je na 205.

МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА И ДЕЦА: Расте број оболелих у општини Неготин

Foto: S.M.J.

Kako navode u ovdašnjem Zdravstvenom centru, prisustvo virusa korona potvrđeno je laboratorijski kod osam žena od 47 do 79 godina, kao i kod pet osoba muškog pola od kojih najmlađi ima 11, a najstariji 78 godina.

U pedijatrijskoj kovid ambulanti saznajemo da raste broj dece i mladih do 18 godina koji se sa nekim od simptoma respiratornih infekcija, povišenom temperaturom javljaju na pregled. Nakon što je prošle nedelje prosečno beleženo oko 50 pregleda, samo u ponedeljak lekari su u pedijatrijskoj kovid ambulanti pregledali 85 deteta i mladih, od kojih je testiranjem prisustvo virusa korona potvrđeno kod njih šest.  

U kovid ambulanti za odrasle u ponedeljak je obavljeno ukupno 64 pregleda, od kojih se njih 47 javilo prvi put, takođe, sa nekim, od simptoma.

Na dva odeljenja negotinske bolnice, Grudnom i Odeljenju neurologije, zbrinuta su 23 pacijenta, od kojih je njih 17 na kiseoničkoj potpori. Četiri pacijenta su u poslednja 24 časa primljena, a mladić od 23 godine poslat je na dalje lečenje u Kovid bolnicu Kruševac sa težom kliničkom slikom.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije