NAGRADE ZA 42 ĐAKA: Opština Negotin nagradila najbolje osnovce i srednjoškolce

S. M. JOVANOVIĆ

31. 08. 2021. u 01:54

LOKALNA samouprava tradicionalno je nagradila učenike generacije osnovnih i srednjih škola u Negotinu, ali i one koji su na republičkim takmičenjima i smotrama osvojili jedno od prva tri mesta.

НАГРАДЕ ЗА 42 ЂАКА: Општина Неготин наградила најбоље основце и средњошколце

Foto. S.M.J.

Nagrade su primila 42 đaka za koje je iz budžeta izdvojena suma od 585.000 dinara.

Titulu učenika generacija negotinskih osnovnih škola poneli su: Marko Uruković iz OŠ “Branko Radičević”, Ilija Karanović iz OŠ „Vuk Karadžić“, Sofija Vidanović iz škole „Vera Radosavljević“, Marija Stojanović iz OŠ „12. septembar“, Milan Miladinović iz škole u Štubiku, Teodora Kostandinović iz Urovice, Lana Mikić iz Prahova, Marija Mitić iz Dušanovca, kao i Jelena Popović koja je ovu titulu osvojila u dve škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici i istoimenoj Osnovnoj muziškoj školi u Negotinu.

Titulu učenika generacije, za koje su pored zahvalnice nagrađeni sa po 30.000 dinara, poneli su srednjoškolci: Martina Neziri iz Negotinske gimnazije, Nemanja Davidović iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“, Lazar Perović iz Tehničke škole i Jovana Bojanić iz Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.

-Čestitam vam na postignutim uspesima. Učinili ste ponosnim roditelje, porodice, vaše učitelje i nastavnike, ali i sve nas, vaše sugrađane. Želimo da nastavite putem znaša i uspeha i ostvarite sve ono što ste zacrtali a mi ćemo biti vaša podrška- rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Nagrađeni su i učenici koji su ove školske godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima i smotrama, 29 njih. Među njima i Jovan Milošević, učenik OŠ “Branko Radičević” koji je šesti razred završio kao najbolji na čak tri državna prvenstva.

-Ove godine sam osvojio prvu nagradu na državnom takmičenju iz informatike i dve druge na državnim takmičenjima iz fizike i matematike.To su i inače predmeti koji mene zanimaju. Sa fizikom sam se prvi put susreo sada u šestom razredu, dok su matematika i informatika predmeti koje redovno vežbam maltene od prvog razreda. Za koji dan putujem u Beograd gde ću školovanje nastaviti na Matematičkoj gimnaziji - kaže Jovan.

Lokalna samouprava je učenike koji su na republičkom takmičenju osvojili prvo mesto nagradila sa po 10.000 dinara, za drugo sa 8.000, a za treće sa 5.000 dinara. Sa 2.000 dinara nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mesto na republičkim smotrama, izložbama i festivalima, a sa po 1.000 dinara osvajači druge i treće nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!