ODBOJKA OPET U GRADU NA ĐETINJI: Na "Turniru šampiona" Užičanke dočekuju Ub, TENT i Crvenu zvezdu

N. Janković

09. 09. 2021. u 06:00

NEKADAŠNjA prestonica ženske odbojke će na "Turniru šampiona" u hali "Veliki park" dočekati aktuelne šampionke ekipu Uba, Tent iz Obrenovca i beogradsku Crvenu zvezdu.

ОДБОЈКА ОПЕТ У ГРАДУ НА ЂЕТИЊИ: На Турниру шампиона Ужичанке дочекују Уб, ТЕНТ и Црвену звезду

Foto N. Janković

Nadmetanje počinje danas u 17 sati, trajaće dva dana, a Užičani veruju da predstavlja najavu povratka njihovog Jedinstva na staze stare nacionalne i evropske slave.

- Ovo je prvi "Turnir šampiona" i sugrađani će, posle duže pauze, ponovo moći da uživaju u dobroj odbojci - kaže Vesna Čitaković Đurišić, od ovog leta sportska direktorka trofejnog kluba, inače osvajačica osam od ukupno devet šampionskih titula Užičanki i jedan od najboljih srednjih blokera u istoriji ovog sporta.

Najavljuje i da će grad na Đetinji dobiti školicu odbojke, pa će - uz dobar skauting i podršku sponzora - stvaranje igračica i vredan rad dugoročno dati velike rezultate.

- Užičani nisu zaboravili naših devet titula i osam nacionalnih kupova, ni to da smo bile vicešampionke Evrope, pa nam ambicije ni danas nisu male. Prvi cilj je ulazak u Superligu - ističe Vesna Čitaković Đurišić koja je, svojevremeno, bila i kapiten reprezentacije Srbije.

Takođe, odnedavno na klupi Jedinstva je trener Tomislav Kukanjac, koji tvrdi da će susreti sa tri najjače ekipe u državi pokazati kako se Užičanke kotiraju.

- Posle višegodišnjih problema, klub je na stabilnim nogama i želimo da napredujemo korak po korak, do samog vrha elitnog društva. Za početak, čekaju nas 22 prvoligaška kola - objašnjava Kukanjac, dok kapiten Jedinstva Bojana Faćol obećava da će svima pružiti jak otpor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri