OTKUP UZ PODRŠKU MINISTARSTVA: Leskovačka biblioteka bogatija za skoro 2.000 knjiga

I. M.

03. 09. 2021. u 13:11

UZ podršku Ministarstva kulture i informisanja Narodna biblioteka u Leskovcu „Radoje Domanović“ postala je bogatija za 1959 knjiga, među kojima su 862 nova naslova.

ОТКУП УЗ ПОДРШКУ МИНИСТАРСТВА: Лесковачка библиотека богатија за скоро 2.000 књига

Foto: I. M.

Za otkup novih knjiga leskovačka biblioteka je od nadležnog ministarstva dobila 1,3 miliona dinara, koje su nabavljene prema propisanim standardima i normama i interesovanju više od 12.800 članova.

Kako je najavila direktor Vesna Ilić, fond ove ustanove dodatno će biti obogaćen novim knjigama čiju će nabavku finansirati sopstvenim i sredstvima lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 900.000 dinara.

Ukupan knjižni fond biblioteke u Leskovcu broji više od 170.000 knjiga, odnosno oko 76.000 naslova, dok je do sada digitalizovano skoro 200 starih i retkih knjiga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja