USELJENJE U NOVU PIJACU ZA MESEC I PO: Igor Mirović posetio Kikindu radi završetka gradnje nove pijace

Рада Шегрт
Rada Šegrt

01. 09. 2021. u 00:45

GRADNjA nove zelene pijace u Kikindi, posle tri godine, konačno bi trebalo da bude završena najduže za mesec i po ili dva.

УСЕЉЕЊЕ У НОВУ ПИЈАЦУ ЗА МЕСЕЦ И ПО: Игор Мировић посетио Кикинду ради завршетка градње нове пијаце

Foto R. Šegrt

Radovi su počeli još novembra 2019. i kako je tada najavljeno kompletna zgrada trebalo je da bude gotova do jula prošle godine. Međutim, posao se odužio, u šta se u utorak uverio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je obišao objekat u izgradnji. Kakva god da bude nova pijaca, biće bolja od nekadašnje, na kojoj je većina tezgi bila na otvorenom, kao što je i sada. Nova pijaca imaće ukupno 3.300 metara kvadratnih i 130 natkrivenih tezgi.

- Malo smo odužili, ali kada se sve završi i kada za mesec ili dva sve bude vrvelo od ljudi, sve će da se zaboravi. Na kraju smo radova na izgradnji zatvorene, moderne i u jednom delu klimatizovane pijace. Za stotinak onih koji ovde budu svakodnevno radili, u zatvorenom i poluotvorenom delu, biće to novi početak. U mnogo boljim sanitarnim i tehnološkim uslovima, u prostoru zaštićenom od kiše i vetra, će se i prodavati i kupovati – opisao je Mirović.

Foto R. Šegrt

Zgrada pijace imaće tri lamele, a do sada je završena samo jedna sa nekoliko manjih lokala. Gradnju pijace u centru Kikinde, na mestu stare, finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

- Fond je uložio 244 miliona dinara, a grad je izdvojio 98 miliona dinara. Nekoliko decenija maštamo o izgradnji nove pijace i imaćemo je za mesec ili mesec i po. Biće to funkcionalna i moderna pijaca – izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Foto R. Šegrt

SKUPA SPOROST

Kašnjenje je, verovatno, poskupelo radove. Prema ranijim izjavama gradskih funkcionera u gradnju pijace iz budžeta Kikinde izdvojeno je 50 miliona dinara. Gradonačelnik Nikola Lukač u utorak je rekao da ulaganja iznose 98 miliona dinara, skoro duplo više.

 

NOVI PROJEKTI

- Do kraja godine očekuju nas dva velika projekta u Kikindi. Rekonstrukcija Opšte bolnice i radovi na izgradnji fabrike vode. Očekuje nas i gradnja brzog puta od Sombora do Kikinde, tzv. vojvođanskog osmeha. Prva deonica od desetak kilometara trebalo bi da počne da se gradi do kraja godine – najavio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!