RASPISANI LOKALNI IZBORI U NEGOTINU I MIONICI: Na glasanje 17. oktobra

S. M. J.

30. 08. 2021. u 20:02

PREDSEDNIK Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić doneo je odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine opštine Negotin i Mionica za 17. oktobar.

РАСПИСАНИ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У НЕГОТИНУ И МИОНИЦИ: На гласање 17. октобра

Foto: S. M. J.

Odluka o raspisivanju izbora u ovim lokalnim samoupravama stupa na snagu danom objavljivanja u “Službenom glasniku”, kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji.

Očekuje se da prvi sa predizbornim aktivnostima već ove sedmice počnu upravo negotinski naprednjaci prikupljajući potpise za lokalnu izbornu listu, a zatim i ostale političke partije i grupe građana.

Foto Opština Mionica

Lokalni izbori u Negotinu prethodno su održani 24. decembra 2017. godine. Na ovim, vanrednim izborima, učestvovale su četiri liste: “Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić”, “Demokratska stranka – prim Dr Momir Petković Moma”, “Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković” i grupa građana “Negotin bez korupcije”.

Naprednjaci i socijalisti su pre četiri godine osvojili na izborima 71,04 odsto glasova, demokrate 18,73 odsto, GG „Negotin bez korupcije“4,05 odsto birača, a „Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković“3,6 odsto birača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OBILAZE PRAG, BEČ I BUDIMPEŠTU: Nagradno putovanje za srednjoškolce iz Svilajnca