RASPISANI LOKALNI IZBORI U NEGOTINU I MIONICI: Na glasanje 17. oktobra

S. M. J.

30. 08. 2021. u 20:02

PREDSEDNIK Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić doneo je odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine opštine Negotin i Mionica za 17. oktobar.

РАСПИСАНИ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У НЕГОТИНУ И МИОНИЦИ: На гласање 17. октобра

Foto: S. M. J.

Odluka o raspisivanju izbora u ovim lokalnim samoupravama stupa na snagu danom objavljivanja u “Službenom glasniku”, kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji.

Očekuje se da prvi sa predizbornim aktivnostima već ove sedmice počnu upravo negotinski naprednjaci prikupljajući potpise za lokalnu izbornu listu, a zatim i ostale političke partije i grupe građana.

Foto Opština Mionica

Lokalni izbori u Negotinu prethodno su održani 24. decembra 2017. godine. Na ovim, vanrednim izborima, učestvovale su četiri liste: “Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić”, “Demokratska stranka – prim Dr Momir Petković Moma”, “Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković” i grupa građana “Negotin bez korupcije”.

Naprednjaci i socijalisti su pre četiri godine osvojili na izborima 71,04 odsto glasova, demokrate 18,73 odsto, GG „Negotin bez korupcije“4,05 odsto birača, a „Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković“3,6 odsto birača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)