NAJVEĆA PLJESKAVICA NA SVETU NAPRAVLJENA U LESKOVCU: Oblikovana od čak 67 kilograma mesa - Oboren rekord! (FOTO)

I.Mitić

26. 08. 2021. u 22:46

PREDEAG Lazarević, Ljubiša Đorđević i Stefan Cvetković postavili su novi rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu. Oni su na tradicionalnom nadmetanju na leskovačkoj „Roštiljijadi“ napravili pljeskavicu tešku 67 kilograma i tako peti put zaredom postavili rekord manifestacije.

НАЈВЕЋА ПЉЕСКАВИЦА НА СВЕТУ НАПРАВЉЕНА У ЛЕСКОВЦУ: Обликована од чак 67 килограма меса - Оборен рекорд! (ФОТО)

Foto: I.M.

Ovogodišnja najveća pljeskavica na svetu teža je za 750 grama od one koju je tročlani tim leskovačkog restorana „Koliba“ napravio na prethodnom takmičenju. Njen prečnik je pre pečenja bio 190, a debljina 2,5 centimetra. Kada je ispečena narasla je za pola, dok se u prečniku smanjila za 20 centimetara.

Leskovačke roštiljdžije nisu krile zadovoljstvo što su ponovo uspele u pokušaju da naprave najveću pljeskavicu na svetu i najavljuju da će nastaviti da obaraju svoje rekorde.

- I posle petog rekorda ima volje za dalje. Krenuli smo sa 55 i došli do pljeskavice koju smo oblikovali od 67 kilograma roštilj mesa. Želja nam je da imamo konkurenciju i da se ne takmičemo sami sa sobom. Bilo je poteškoća oko postavljanja roštilja. Bilo je i malih problema prilikom okretanja, ali je pljeskavica ostala kompaktna – kazao Predrag Lazarević nakon što su se utišali aplauzi okupljenih posmatrača ovog neobičnog takmičenja.

Lazarević očekuje od organizatora da im pripremi veći roštilj i pleh na kome se pljeskavica oblikuje i najavljuje da će već naredne godine najveća pljeskavica na svetu biti teža za bar jedan kilogram. Ovogodišnja je, po tradiciji, isečena na komade i podeljena publici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega