KORONA PRESEK: U Kladovu 12, a u Negotinu 10 novih kovid slučajeva među kojima i troje dece

S. M. J.

19. 08. 2021. u 16:39

U POSLEDNjA 24 časa u Kladovu laboratorijski je potvrđeno 12 novih kovid-19 slučajeva, tako da je trenutno broj aktivno pozitivnih na ovaj virus 124. Od virusne infekcije se oporavilo petoro pacijenata.

КОРОНА ПРЕСЕК: У Кладову 12, а у Неготину 10 нових ковид случајева међу којима и троје деце

Foto: S.M.J.

U Negotinu je od 36 testiranih njih 10 pozitivno na prisustvo virusa korona, a među njima je i troje dece od devet, 10 i 14 godina. Jedna osoba se oporavila, pa je broj aktivnih pozitivnih 54. 

U kovid ambulanti je u sredu obavljeno 29 pregleda osoba koji su se sa simptomima nalik na ovu virusnu infekciju javili lekarima prvi put. U pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljen je 21 pregled, od kojih su svega tri bila kontrolna.

Kako navode u zdravstvenoj ustanovi nema hospitalizovanih ni u negotinskoj, niti u kovid bolnicama tercijarnog nivoa. Svi oboleli imaju blaže simptome i na kućnom su lečenju.

Inače, prema podacima nadležnih, od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo zaražene su 1.903 osobe, oporavio se 1.701 bolesnik, a od posledica korona virusa preminulo je 78 pacijenata, dok je u Negotinu u istom periodu zabeleženo ukupno 2.665 kovid-19 slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)