HUMANA MISIJA MILANA MITIĆA: Opominje motocikliste sopstvenim primerom

D.N.

12. 08. 2021. u 15:23

MILAN Mitić (30) iz Požarevca neumorno nastavlja svoju misiju odvraćanja mladih ljudi od neodgovorne vožnje.

ХУМАНА МИСИЈА МИЛАНА МИТИЋА: Опомиње мотоциклисте сопственим примером

FOTO: D. Novković

U tome je izuzetno uverljiv, jer im o teškim posledicama takve vožnje govori na osnovu sopstvenog primera.

Naime, on je zadobio teške povrede, opasne po život, kada je imao samo 22 godine. Dok je vozio motocikl 170 kilometara na sat, pijan i bez kacige, kod gradske bolnice pao je sa motora. Zadobio je više preloma lobanje, otkazala su mu pluća, a dobio je i sepsu. Bio je 40 dana u komi i izgubio 40 kilograma.

- Uspeo sam da preživim, što su beogradski lekari nazvali pravim čudom, jer, sa takvim povredama, preživi samo jedan u 10 miliona. U kolicima sam proveo osam meseci, ali sam uspeo da prohodam – kaže Milan, koji je svoje teško iskustvo opisao u knjizi „Stranac u sopstvenoj koži“.

Od ove teške nesreće on više ne pije, niti vozi motocikl. Posvetio se humanitarnom radu, tako što mlade ljude savetuje da nikako ne voze brzo, pijani i bez kacige. Do sada je bio u mnogim mestima i rado se odaziva svakom pozivu. O svojoj nesreći i posledicama govoriće i 14. avgusta u Temerinu, a četiri dana kasnije i u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAVIČAJ MU BIO SVETINJA: Umro Milenko Zebić (74), višegodišnji direktor u „Viskozi“