DRŽAVA IZDVOJILA 22,6 MILIONA EVRA: Grade 45 kilometara kanalizacione mreže na teritoriji opštine Varvarin

S. BABOVIĆ

09. 08. 2021. u 14:51

UKUPNO 45 kilometara kanalizacione mreže i četiri separatora za prečišćavnje otpadnih voda biće izgrađeno na teritoriji opštine Varvarin kroz realizaciju velikog projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture “Čista Srbija”.

ДРЖАВА ИЗДВОЈИЛА 22,6 МИЛИОНА ЕВРА: Граде 45 километара канализационе мреже на територији општине Варварин

Foto: S. B.

U Opštinskoj upravi Varvarin, jednoj od 14 koja je potpisala anekse ugovora sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kineskom kompanijom CRBC navode da je investicija od 22,6 miliona evra najveća u temnićkom kraju u poslednje tri decenije.

-Planirana je izgradnja kanalizacione mreže u Prvomajskoj ulici i Ulici slobode u Varvarinu, u ukupnoj dužini od 440 metara, u naselju Rasadnik u ukupnoj dužini 770 metara, u selu Varvarin u dužini 6,15 km i u Obrežu, gde je i najduža kanalizaciona trasa, ukupno 28 kilometara-predočava Violeta Lutovac-Đurđević, predsednica opštine Varvarin.
-Ministarstvo i Vlada Srbije su imali sluha za problem koji su predstavnici lokalne samouprave izneli na sastanku sa predstavnicima Ministarstva kada je u pitanju izgradnja kanalizacione mreže u Gornjem Katunu.
Predsednica opštine Varvarin navodi da je plan proširen sa izgradnjom još jednog separatora i 9,4 kilometar kanalizacione mreže zbog nastavka rekonstrukcije Državnog puta II-A reda kroz Gornji Katun i kroz ceo Obrež. Separatori za prečišćavanje otpadnih voda biće izgrađeni u Varvarinu, Selu Varvarin, Gornjem Katunu i Obrežu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!