"BELA VILA": Četvrti film Pozorišno-filmskog ateljea "Studio B" Kulturno-turističkog centra "Stefan Nemanja"

Z.G.

03. 08. 2021. u 18:25

PREMIJERA filma "Bela vila" Pozorišno-filmskog ateljea "Studio B" Kulturno-turističkog centra "Stefan Nemanja" zakazana je četvrtak, 5. avgust, u 20 sati u bioskopskoj sali Kulturno turističkog centra "Stefan Nemanja" Lapovo.

БЕЛА ВИЛА: Четврти филм Позоришно-филмског атељеа Студио Б Културно-туристичког центра Стефан Немања

Foto: Privatna arhiva

Četvrti film "Stida D" govori o vili sa izvora "Ladna" u Lapovu, a kako bi dočarao mističnost, sadrži vizuelne efekte i mistične scene, pa više podseća na bajku, nego na neku realnu priču. U projektu je učestvovalo 25 glumaca, koji su maestralno dočarali likove koje tumače. Glavne uloge poverene su Snežani Miljić i Radovanu Raši Caliću, dok je Zoran Đorđević bio zadužen za pevanje. "Bela vila" vraća gledaoce u period od 1947. do 1987. godine.

- Ideju sam dobio kada sam na fejsbuk profilu sugrađanina Mija Pavlovića prvi put ugledao prelepo zdanje izvora "Ladna" i bio oduševljen njime. Saznao sam da je nekada davno, baš na tom izvoru, jedan čobanin začuo umilni devojački glas i pesmu na njemu nepoznatom jeziku. Devojka je sedela na jastučiću od zelene mahovine i bila obavijena plavičastom maglom. U trenutku kada se začulo krckanje slomljene vrbove grane, ona je misteriozno nestala – kaže Dejan Ivanović, koji je uradio scenario i snimio film.

Da bi zagolicao maštu gledalaca, Ivanović dodaje da je za razumevanje filma potrebno da se zna šta su vile, kako se pojavljuju i šta su spremne da urade osobama koje se slučajno nađu u njihovoj blizini. Film je, kao i prethodna tri, rađen bez dinara, a garderobu koju su im poklonili vlasnici prodavnice polovne garderobe "ŠANE", adaptirali su u kostime. Kao i prethodni, prilagođen je osobama sa oštećenim sluhom.

Projekcije će biti uvrštene u redovan repertoar subotom, utorkom i četvrtkom, u termina od 18 i 20 sati. Ulaz je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije