DOBRE VESTI IZ RUDNIČKO-TAKOVSKOG KRAJA: Ni novozaraženih, ni preminulih od korone!

M. B.

03. 08. 2021. u 14:23

NEMA ni jedne osobe u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno pozitivne na korona virus, srećom ni jednog preminulog pacijenta – današnja je „klinička slika“ ovog kraja, prema zvaničnim podacima iz Doma zdravlja i Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ РУДНИЧКО-ТАКОВСКОГ КРАЈА: Ни новозаражених, ни преминулих од короне!

Foto: M.Bošnjak

Ukupan broj obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, po evidenciji Doma zdravlja, ovde je 3.437, od kojih je najviše njih, prema izjavama nadležnih, uglavnom izlečeno.

„Crvena“ zona Opšte bolnice, to jest njen preostali deo Grudnog odeljenja (jer su Interno i Neurologija odavno izašli iz kovid-zone) ni danas ne saopštava promene. U njoj se, po poslednjim saopštenim informacijama, leče četiri pacijenta.
Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno su zaražena 3.437 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtvava.
Menja se, ali malo, broj ovdašnjih osoba zainteresovanih  za vakcinaciju protiv kovida-19.  Do juče ih je vakcinisano ukupno 15.904 a drugu dozu bilo koja, od četiri raspoloživa cepiva, primilo je njih 15.130.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)