NOVI APARAT ZA KOVID AMBULANTU U VRANJU: Zdravstveni centar Vranje dobio digitalni rentgen

J. S.

29. 07. 2021. u 13:01

ZDRAVSTVENI centar Vranje dobio je još jedan novi digitalni rentgen aprat domaćeg proizvođača Visaris Vision V, vrednosti oko 60 hiljada evra.

НОВИ АПАРАТ ЗА КОВИД АМБУЛАНТУ У ВРАЊУ: Здравствени центар Врање добио дигитални рентген

Foto: Novosti

- Relativno smo vrlo brzo za 10 dana, obezbedili ovaj aprat aplikacijom kod Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje - rekao je načelnik Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, dr Nebojša Milosavljević.


Prema njegovim rečima ovaj aparat pruža bolju evaluaciju pacijenata za sve radiološke pretrage. Horizontalno postavljen sto omogućuje snimanje pacijenata u ležećem stavu.
- Zbog rekonstrukcije, aparat će privremeno biti smešten u Kovid ambulantu ATD-a do završetka radova na rekonstrukciji Bolnice, a potom će biti premešten u renovirane prostorije Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku – kaže dr Milosavljević.

U pitanju je savremeniji aparat od ovog koji već imamo. Na sličnom aparatu smo u Kovid ambulanti do sada uradili 38807 pregleda. Sa novim aparatom dobijamo na brzini kod pregleda, pregledi su sa manjom dozom zračenja i sa većim komforom kako za pacijente tako i za rentgen tehničare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna