NOVOZARAŽENIH JOŠ OSAM: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

27. 07. 2021. u 15:50

ZVANIČNI podaci o kovidu-19 u Rudničko-takovskom kraju, do ovog izveštavanja, glase: još osam novozaraženih osoba, srećom nema preminulih, za sada ni saopštenih promena u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u kojoj se, prema poslednjim saopštenim informacijama, leče tri pacijenta.

НОВОЗАРАЖЕНИХ ЈОШ ОСАМ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.Bošnjak

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče (26. jula) pregledane su ukupno 54 osobe, urađeno je 29 antigenskih testova, uzeta tri nazofaringealna brisa, nije bilo uputa pacijenata na hospitalizaciju – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Ukupan broj obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, prema evidenciji te ustanove, ovde je ukupno 3.420, od kojih je najviše njih, prema izjavama nadležnih, uglavnom izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno su zaražena 3.420 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtvava.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju, zaključno do juče, je ovakva: bilo kojom od četiri raspoloživa cepiva, vakcinisana je ukupno 15.871 osoba, revakcinisano njih 15.011.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna