PREKO GRANICE NA DVA TOČKA: Biciklistička vožnja od Kanjiže do Morohaloma

J. LEMAJIĆ

21. 07. 2021. u 14:34

U OKVIRU projekta „Horgoš-Reske-Segedin - Dobar put spaja ljude“ (CBC-BIKE) sprovedenog u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, Opština Kanjiža 31. jula organizuje biciklističku turu od Kanjiže do Morahaloma.

ПРЕКО ГРАНИЦЕ НА ДВА ТОЧКА: Бициклистичка вожња од Кањиже до Морохалома

Foto: Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Cilj događaja je podizanje svesti o pozitivnim efektima biciklizma i promocija ovog načina prevoza, te skretanje pažnje na značaj biciklističke infrastrukture.

-Učešće na događaju je besplatno, ali je registracija neophodna. Prijave za turu su otvorene do 24. jula i se vrši putem e-mail adrese. Učesnici će dobiti na poklon praktične dodatke za bicikle - kažu u Opštini Kanjiža.

Biciklisti svoju vožnju krenuće iz centra Kanjiže u sedam časova ujutru, odakle će ići ka graničnom prelazu Horgoš. Prvo odmorište je Reske, odakle se ide u posetu rezervatu bivola, gostinskoj kući uz jezero Nađkeskoš, te Srpskom kulturnom centru „Kolo“ u Morohalomu. U povratku je planirana je poseta „Parku hiljadu godina“ i muzeju i mlinu paprike „Molnar paprika“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru