UPOZORENJE! ČUĆETE DETONACIJU IZ PRAVCA "SLOBODE": Kontrolisano uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava sutra u Čačku

V. I.

12. 07. 2021. u 16:05

POSLE više od mesec dana od prvog incidenta u vojnoj fabrici “Sloboda”, kada je eksplodirao magacin municije, i nakon dve nedelje od druge eksplozije u magacinu baruta u ovom namenskom preduzeću, nešto više od 2.000 radnika u ponedeljak se vratilo u pogone. Među njima je i oko 400 zaposlenih koji rade u pogonima pirotehnike.

УПОЗОРЕЊЕ! ЧУЋЕТЕ ДЕТОНАЦИЈУ ИЗ ПРАВЦА СЛОБОДЕ: Контролисано уништавање неексплодираних убојитих средстава сутра у Чачку

Foto V. Ilić

Specijalizovane deminerske jedinice Tehničko-remontnog zavoda i u utorak su najavile uništavanje neeksplodirana ubojna sredstva u krugu kompanije.

- Obaveštavamo sugrađane da, ukoliko čuju detonacije iz pravca “Slobode“, znaju da je u toku kontrolisano uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava, koje je planirano u periodu od 7 do 15 časova – navodio se u saopštenju ove vojne fabrike.

Kako saznajemo, demineri su u prethodnih nekoliko dana deo ubojitih sredstava dislocirali na sigurno, a i dalje se čisti teren, kako u krugu, tako i u bližoj okolini “Slobode”.

Apelovao bih na građane koji žive u blizini kompanije da budu oprezni i ne obrađuju svoja polja bez preke potrebe – rekao je Draško Milovanković, predsednik Sindikata radnika vojne fabrike “Sloboda”, naglasivši da su akcidenti kao i zaustavljanje proizvodnje u preduzeću predstavljali veliki stres i za radnike. - Pojedini su bili uplašeni da će ostati bez posla, ali tim brigama nema mesta. Svim radnicima koji su bili zaposleni na određeno vreme ili preko agencije biće produžen ugovor.

Dve eksplozije su, da podsetimo, nanele ogromnu materijalnu štetu ovom preduzeću, ali i objektima u neposrednoj blizini. Ljudskih žrtava nije bilo, a lakše su povređena tri radnika.

Za sada još nije poznato šta su uzroci dva akcidenta koja su uznemirila čačansku javnost. U Osnovnom javnom tužilaštvu navode da su u toku opsežne analize, obimno i složeno multidisciplinarno veštačenje čiji rezultati će biti saopšteni nakon njihove verifikacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju