NAJMANJE BI U PEKARE: U Negotinu najviše osmaka želelo gimnazijsko obrazovanje

S.M.J.

11. 07. 2021. u 10:23

OD 300 ponuđenih mesta na zanimanjima i profilima sa trogodišnjim i četvorogodišnjim trajanjem u negotinskim srednjim školama popunjena su 214, a slobodnih je 86 mesta.

НАЈМАЊЕ БИ У ПЕКАРЕ: У Неготину највише осмака желело гимназијско образовање

Foto: S. M. Jovanović

Najveće interesovanje učenici su i ove godine pokazali za gimnaziju koja je upisivala 90 učenika, pa je tako popunjeno svih 30 mesta na opštem smeru, jedno je slobodno na društveno – jezičkom, a šest prirodno – matematičkom smeru. Upis u ovim odeljenjima karakteriše i veliko interesovanje svršenih osmaka o čemu svedoči visok prag znanja od skoro 62 za društveno-jezički do 74 za opšti smer.

Pored gimnazije koja ima sedam slobodnih mesta, Tehnička škola oglasiće 48, a poljoprivredna 31 slobodno mesto.

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“ ove godine oglasila je 90 mesta. U prvom upisnom roku popunjeno jue odeljenje za veterinarske tehničare, dok je na smeru poljoprivredni tehničar ostalo osam slobodnih mesta.

Najslabije je interesovanje za operatere u prehrambenoj industriji gde su za trogodišnje školovanje na 15 mesta konkurisala tri učenika i pekare gde su se prijavila četiri đaka.

U Tehničkoj školi koja je upisivala 120 učenika popunjena su sva mesta za buduće elektrotehničare informacionih tehnologija, dok u odeljenju za mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje ima još 17 slobodnih mesta, u odeljenju za bravare - zavarivače 16, a za elektromontere mreža i postrojenja 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)