BESPLATNE USLUGE SAVETOVALIŠTA: U Sečnju podrška porodicama u krizi

B. Grujić

09. 07. 2021. u 11:58

PROJEKAT "Savetovalište za porodicu, prevenciju i tretman poremećaja ponašanja kod dece i mladih", finansiran od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, otvoreno je novo poglavlje pružanja novih specijalizovanih usluga u sistemu podrške pojedincu i porodicama u krizi u Centru za socijalni rad u Sečnju.

БЕСПЛАТНЕ УСЛУГЕ САВЕТОВАЛИШТА: У Сечњу подршка породицама у кризи

Foto: S. M.

- Osnovni cilj ove usluge je da omogući korisnicima da bez administrativnih poteškoća ostvare neposredni kontakt sa stručnjacima i dobiju potrebnu zaštitu i pomoć - naglašava Đuro Đurić v.d. direktor Centra za socijalni rad Srednjobanatske opštine Sečanj, uz napomenu da se deci, mladima i porodicama omogućava da uspostave kontrolu nad konfliktom, funkcionalnu komunikaciju i kvalitetne promene u partnerskoj realizaciji i realizaciji roditelj-roditelj, roditelj-dete. 

Važan segment projekta je činjenica da su usluge savetovališta besplatne i pružaju se u prostorijama Centra za socijalni rad dva puta nedeljno, sredom i petkom.
Rad savetovališta će doprineti humanizaciji porodičnih odnosa kroz kontinuiranu, pravovremenu i efikasnu stručnu pomoć i zaštitu svih članova porodice, a naročito dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda