GRAD "DIŽE" SELA: Nove pare za mlade u agraru

V.M.

05. 07. 2021. u 15:13

GRADSKA uprava u Loznici upravo je raspisala konkursa za dalji nastavak aktivnih mera agrarne politike kao pilot projekat kojima ima snagu nacionalne strategije za koju se opredelilo rukovodstvo grada na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, jer su u pitanju podsticaji za mlade poljoprivrednike koji su najvitalniji deo stanovništva u našoj poljoprivredi, kako je rekao Jovan Miladinović, načelnik Odeljenja za privredu.

ГРАД ДИЖЕ СЕЛА: Нове паре за младе у аграру

FOTO: V.M.

Prema njegovim rečima, iz gradskog budžeta određeno je bespovratna  70 odsto novca za mlade koji imaju jasne vizije, ideje i ciljeve i sve koji bi mogli da svoju proizvodnju unaprede kako u primarnoj, tako podižu i u sferi finalizacije svojih proizvoda.

- Na ovaj konkurs, koji traje narednih trideset dana mogu se prijaviti mlađi poljoprivrednici, do četrdeset godina starosti. Minimalni iznos za pojedinačni zahtev je petsto hiljada dinara, a maksimalni milion dinara. Podnosioci zahteva treba da budu ljudi sa aktivnom proizvodnjom na svom gazdinstvu - kaže Miladinović, ističući da pare treba da stignu pred jesenje radove u agraru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna