PUBLIKA NAGRADILA ALEKSU SIMIĆA: Deca - glumci iz Gračanice oduševili domaćine Festivala amaterskih pozorišta u Kuli

J.S.

05. 07. 2021. u 12:15

ODLUKOM žirija publike, Aleksi Simiću, mladom glumcu Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, juče je na 62. Festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Igra“.

ПУБЛИКА НАГРАДИЛА АЛЕКСУ СИМИЋА: Деца - глумци из Грачанице одушевили домаћине Фестивала аматерских позоришта у Кули

Foto: Dom kulture „Gračanica“

Domaćin festivala direktor Kulturnog centra Kula Kamenko Bertić ocenio je da su mladi glumci sa Kosova i Metohije ostavili snažan utisak i da je svaki od mladih glumaca uložio veliki trud u ovoj predstavi a  posebno je izdvojio  glumca Aleksu Simića koji je u predstavi igrao mačora Šicka.


Nastupom dece - glumaca iz Gračanice bio je zadovoljan i reditelj predstave Boško Boškov.


 -Veoma  sam zadovoljan kako su se deca snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru sa mnogo manje mogućnosti koje nudi scena u Kuli. Oni su se fantastično snašli svi do jednog a to je i publika prepoznala - rekao je Boškov.

POMOĆ

  UČEŠĆE  predstave „Igra“ na 62. Festival amaterskih pozorišta Srbije pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.


Posle  predstave, mladi glumci iz Gračanice i predstavnici Doma kulture obišli su Likovnu galeriju Kulturnog centra Kula,kao i  Narodnu biblioteku u tom bačkom mestu,upoznali se sa njihovim radom i knjižnim fondom i videli izložbu pod nazivom „U susret muzeju“.


Direktorka Dragana Durković uručila im je na poklon knjige, a deca su postala i počasni doživotni članovi biblioteke. Takođe, obišli su i kulski  Hram Svetog Apostola Marka gde ih je ugostio i darivao otac Borislav Tošić.


Ovogodišnji Festival amaterskih pozorišta Srbije 62. po redu, u  organizacijib Festivala su Savez amatera Srbije, Kulturno prosvetne zajednice opštine Kula i ovdašnjeg Kulturnog centra okupio je amaterska pozorišta iz Leskovca, Bečeja, Beograda, Trstenika, Smederevske Palanke, Prijepolja i Gračanice i Kule.
 
                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)