DOM ZDRAVLJA U ŠAPCU: Darovi jačaju timove

V.Mitrić

29. 06. 2021. u 14:25

SLUŽBA šabačkog Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dobila jes nov automobil marke „sandero stepvej“, dva laptopa i portabilni ultrazvučni aparat za potrebe mobilnog tima palijativnog zbrinjavanja i kućnog lečenja.

ДОМ ЗДРАВЉА У ШАПЦУ: Дарови јачају тимове

FOTO: V.M.

Donacija je deo projekata „Suport lajf“ (Podrži život), a realizovana je kroz program prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske.

- Ova vredna donacija za šabački Dom zdravlja od oko 210.000 evra, finansirana iz fondova Evropske unije, nesumnjivo će olakšati funkcionisanje mobilnih palijativnih timova. Na ovaj način oni će biti još dostupniji za pružanje zdravstvenih i socijalnih usluga u seoskim područjima za osobe sa invaliditetom, stare, bespomoćne i hronične pacijente, posebno kada se radi o teško obolelim koji nisu u stanju da dođu do zdravstvene ustanove. Pored toga što će unaprediti i ubrzati lečenje pacijenata, povećaće i bezbednost zaposlenih. Ponosan sam na ovaj projekat, jer je od velikog značaja za naš grad i sugrađane. Hvala Evropskoj uniji, Grad Šabac je iskreno zahvalan na ovoj pomoći. Radimo u interesu naših građana i pravimo od Šapca grad budućnosti - rekao je gradonačelnik.

Ovo vozilo je treće po redu dobijeno iz projekta Evropske unije.

Direktorka Doma zdravlja, dr Jasmina Stanković, istakla je da je za zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi ovaj dan izuzetno važan.

- Srećni smo i ponosni što smo uključeni u projekat prekogranične saradnje sa Hrvatskom u okviru IPA programa koje finansira EU. Pored nas u projekat je uključen i Karitas iz Srbije. Vozilo ćemo koristiti za terenski rad i stizati do najudaljenijih sela i pacijenata koji su u terminalnoj fazi bolesti, odnosno najtežih pacijenata. Naš tim brinuće ne samo o zdravlju tih pacijenata, nego i o članovima njihovih porodica kroz deljenje saveta - istakla je dr Jasmina Stanković dodavši da su projektom bili u obavezi da oforme kartoteku od minimum 200 pacijenata.

Trenutno imaju 247 pacijenata obolelih od najtežih bolesti, ali se taj broj stalno menja navela je dr Stanković.ž

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna