RUŽE LIPOLISTA: Tradicionalna svetkovina cveća u Mačvi

V.Mitrić

29. 06. 2021. u 15:37

U LIPOLISTU kod Šapca je održan centralni, 27. po redu, festival cveća „Ruže Lipolista“, pod pokroviteljstvom grada Šapca, uz podršku mesne zajednice i u organizaciji Turističke organizacije.

РУЖЕ ЛИПОЛИСТА: Традиционална светковина цвећа у Мачви

FOTO: V.M.

Na toj, najmirisnijoj turističko – privrednoj manifestaciji pored 20 izlagača cveća iz cele Srbije bio je organizovan i „Cvetni bazar starih i umetničkih zanata“ na kom je 20 zanatlija i hobista predstavilo svoj rad i umeće. Manifestacija je započeta himnom festivala „Ruže Lipolista“, a otvorio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Pajić je na bini u dvorištu OŠ „Vojvoda Stepa“ pozdravio sve prisutne i poželeo im dobrodošlicu.

Zadovoljstvo je otvoriti centralni festival cveća ‘Ruže Lipolista’ i biti na čelu grada koji je pokrovitelj ovako značajne manifestacije najmirisnijeg sela u Srbiji, poznatog po proizvodnji ruža. Lepo je videti da je Lipolist bogat ponudom cveća i da je ova manifestacija okupila veliki broj ljubitelja ovih biljaka - rekao je gradonačelnik Pajić.

Čelnik grada je naglasio da -ovo nije samo turistička, nego pre svega privredna manifestacija-.

- Festival je prilika za sve ljude koji se bave uzgajanjem cveća da na najlepši način promovišu i pokažu to što godinama rade. U Lipolistu smo videli mladost i iskustvo, mnogo ljudi koji su došli da posete štandove i pogledaju bogat program kulturno – umetničkih društava grada. Grad Šabac je podržao ovaj Festival i siguran sam da će ga u godinama koje dolaze još snažnije podržati. To je jedna manifestacija koja je zaživela i postala brend Grada Šapca, a siguran sam da će tako i ostati - istakao je gradonačelnik.

Posetioci su imali priliku da uživaju u višesatnom bogatom kulturno – umetničkom programu na kom su nastupili KUD “Abrašević“ i COKT „Jevrem Obrenović“.

Tradicionalno su uručene nagrade najuspešnijim učesnicima 27. festivala cveća „Ruže Lipolista“.

Povelja prijateljstva, ove godine otišla je u ruke direktorke šabačkog Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, dr Jasmini Stanković, heroini proteklog perioda, koja je brinula o zdravlju građana u vreme pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati