POMOĆ ROMSKOM STANOVNIŠTVU: U Zrenjaninu delili higijenske pakete i vakcinisali građane (FOTO)

B. GRUJIĆ

26. 06. 2021. u 17:49

AKCIJA pružanja dodatne pomoći najranjivijim kategorijama stanovništva u borbi protiv virusa korona, koju realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, nastavljena je u romskom naselju Dudara u Zrenjaninu.

ПОМОЋ РОМСКОМ СТАНОВНИШТВУ: У Зрењанину делили хигијенске пакете и вакцинисали грађане (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Žitelje ovog dela Zrenjanina je posetio Stevan Gligorin, državni sekretar ministarstva i uručio porodične higijenske pakete.

Podstaknuti lepim gestom, pripadnici romske populacije iz ovog zrenjaninskog naselja okupili su se oko punkta Crvenog krsta i iskazali želju da se vakcinišu, poput većine svojih sugrađana koji su to već učinili.

- Suština akcije je da se organizuju mobilni štandovi za prijavljivanje ljudi za imunizaciju i punktovi podrške, a sprovodimo je u 179 takvih naselja, u 29 gradova i opština - naglasio je Gligorin, uz napomenu da će kroz akciju biti podeljeno 12 hiljada porodičnih higijenskih paketa.

- Asfaltirali smo sve ulice u naselju Dudara, finansirali postavljanje javne rasvete, uredili prilaz Begeju iz naselja, postavili zaštitnu ogradu i omogućili ovim ljudima civilizovaniji način života - dodao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, uz napomenu da će se i dalje apelovati na sve sugrađane Rome, iz ovog i iz drugih naselja, da se vakcinišu.

Inače, od početka procesa imunizacije do sada je vakcinisano više od polovine građana Zrenjanina, a dobar odziv meštana je i u svim naseljenim mestima u okolini grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista