10 MILIONA ZA PROGRAM ENERGETSKE SANACIJE: Zrenjanin među prvima izdvojio sredstva

B.Grujić

26. 06. 2021. u 14:42

GRAD Zrenjanin opredelio je 10 miliona dinara za sufinansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

10 МИЛИОНА ЗА ПРОГРАМ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ: Зрењанин међу првима издвојио средства

Foto: Grad Zrenjanin

Ovim se Zrenjanin svrstao u red vodećih, a Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojilo je još 7,4 miliona, ugovorom koji je u Kraljevu sa potpredsednicom vlade Srbije i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović, potpisala Jelena Travar Miljević, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina.

Kada se dobijenim sredstvima doda učešće građana, koje će iznositi 50 odsto vrednosti investicije, ukupna sredstva grada Zrenjanina dostižu 35 miliona dinara, a predviđena je zamena stolarije, fasadne izolacije i sistema za grejanje na stambenim objektima.
 
- Nastavljaju se naše aktivnosti u okviru Zelene agende Srbije, sa ciljem da Zrenjanin postane energetski efikasniji i da građani podignu nivo znanja i svesti o značaju energetske efikasnosti - istakla je Jelena Travar Miljević, uznadu da će Program energetske sanacije stambenih objekata, biti dugoročnog karaktera, jer su građani veoma zainteresovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)