U "CRVENOJ" ZONI PET PACIJENATA: Epidemiološki presek za Rudničko-Takovski kraj

M. B.

25. 06. 2021. u 09:36

PREMA preseku od jutros u osam sati, u "crvenoj" zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u kovid delu Grudnog odeljenja, trenutno se leči pet pacijenata.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ ПЕТ ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-Таковски крај

Foto: M.Bošnjak

- Dva pacijenta imaju pozitivan PCR test, jedan negativan, dva čekaju rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, jedna osoba je primljena na lečenje, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – kaže dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Njeno Grudno odeljenje, odnosno njegov kovid deo je, podsetimo, sada jedino preostalo u toj "crvenoj" zoni, iz koje su izašli Interno i Neurologija.

Po dosadašnjim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom "piku" epidemije je 3.351, od kojih je najveći deo izlečen.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom "piku" pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.351 lica, uz nažalost 122 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri