OPREMA NAJVIŠEG STANDARDA: Izgradnja i rekonstrukcija bolnica na KiM u najkraćem roku

Tanjug

24. 06. 2021. u 12:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u najkraćem mogućem roku početi izgradnja KBC u Gračanici, kao i rekonstrukcija KBC u Kosovskoj Mitrovici.

ОПРЕМА НАЈВИШЕГ СТАНДАРДА: Изградња и реконструкција болница на КиМ у најкраћем року

Foto A. Stanković

Vučić je nakon uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, a odgovarajući na pitanja novinara, kazao da novac nije problem, ali da postoje tehnički problemi.

 - Imamo tehničkih problema, nije novac problem, novac smo izdvojili i imamo ga i za zdravstveni centar u Gračanici i bolnicu u Kosovskoj Mitrovici - kazao je Vučić.

Dodaje da će KBC Kosovska Mitrovica biti defakto klinički centar i ističe da će to biti uz ulaganja države Srbije i držanje velikog broja medicinskog osoblja.

 - Verujem da će ljudi biti još zadovoljniji svojim primanjima, ali biće dopremljena i oprema najvišeg standarda tako da mislim da će svi biti zadovoljni - naveo je.

Prema njegovim rečima, za Srbiju i kosovsko Pomoravlje, centralno, južno Kosovo je od velikog interesa da se zdravstveni centar u Gračanici uradi na najbolji mogući način.

I to će biti urađeno na najvišem nivou, kazao je Vučić i dodao da će informaciju o tome kada će tačno početi izgradnja dati u narednim danima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest