RAJ ZA REKREATIVCE: Projekat rekonstrukcije sportskih terena kraj Ibra (FOTO)

G.Ć.

22. 06. 2021. u 17:20

GOTOVO istovremeno sa završetkom višegodišnje obnove atletskog i projektom izgradnje novog, modernog fudbalskog stadiona, u Kraljevu se uveliko priprema i projekat kompletne rekonstrukcije otvorenih sportskih terena kraj Ibra, nadomak gradske plaže, u centru grada.

РАЈ ЗА РЕКРЕАТИВЦЕ: Пројекат реконструкције спортских терена крај Ибра (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ovaj rekreativni kompleks već decenijama vapi za detaljnom obnovom, a u okviru ovog projekta koji je uz lokalnu samoupravu podržalo i Ministarstvo omladine i sporta predviđeno je „presvlačenje“ terena za košarku, odbojku i rukomet tartanom, izgradnju nove trim staze, teretane na otvorenom, javnog toaleta sa tuševima…

- Za realizaciju ovog projekta obezbeđeno je ukupno devet miliona dinara, od kojih je Ministarstvo izdvojilo 7,5, a lokalna samouprava 1,5 miliona dinara i uskoro očekujem raspisivanje javne nabavke. Na ovaj način zaokružićemo privođenje nameni celog kompleksa u okviru kojeg je i potpuno renovirani atletski stadion. Zamisao je da uz samu obalu Ibra napravimo pravi mali raj za rekreativce – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Osim toga, prema rečima gradonačelnika, sredstvima Ministarstva privrede nedavno je potpuno rekonstruisano obližnje stepenište koje spaja centralno gradsko jezgro sa ovim terenima, dok je EU finansirala stazu za nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom.

Decenijama unazad ovi tereni su bili omiljeno sastajalište Kraljevčana, i rekreativaca, ali i onih koji su se ozbiljno bavili sportom. Tako su mnogi košarkaši koji su nakon stasavanja u Kraljevu svoje karijere nastavljali u najpoznatijim domaćim, evropskim, pa i NBA klubovima, svoj kvalitet i potencijal morali najpre da dokažu na basketu upravo na ovom mestu.

ČUVANjE

AUTORI projekta koji je naišao na odobravanje Kraljevčana su Vesna Igrutinović, Milan Gočobija i Aleksandar Nestorović. Komentarišući idejno rešenje, mnogi su na društvenim mrežama postavili i pitanje čuvanja kompleksa.

- Nadam se da će Kraljevčani čuvati ove terene, da se neće dešavati nemile scene poput uništavanja sprava za vežbanje, lomljenja tabli i koševa, da će se na ovom mestu sportom nesmetano baviti i brojne buduće generacije – naglašava gradonačelnik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)