OLUJA ČUPALA DRVEĆE: Nevreme protutnjalo Donjim Milanovcem (FOTO)

S. M. J.

20. 06. 2021. u 12:57

KRATKOTRAJNO nevreme praćeno jakim vetrom, kišom i gradom protutnjalo je u subotu uveče Donjim Milanovcem i ostavilo za sobom vidljive posledice.

ОЛУЈА ЧУПАЛА ДРВЕЋЕ: Невреме протутњало Доњим Милановцем (ФОТО)

Foto: S. M. J.

Polomljeni crepovi, srušene ograde, pokidane strujne kablove, izlomljene grane, ali i stabla koje je jak olujni vetar počuvao iz korena vidljivi su na svakom koraku.

Na otklanjanju posledica nevremena koje je zadesilo ovu pitomu dunavsku varošicu rade sve komunalne službe, a u Donjem Milanovcu se traži i majstor više da okrpi krovove pred najavljene nove padavine.

- Odmah smo izašli na teren. Uklanjamo oborena stabla, čistimo, radimo sve ono što interventno treba da se uradi – kaže Saša Librić, direktor JKP Donji Milanovac.

U mnogim domovima vetar je odneo crepove pa je velika količina padavina dobrano nakvasila zidove i uništila pokućstvo. Oluja je čupala drveće iz korena u gradskom drvoredu, u školskom dvorištu drvo je prilikom pada oborilo i ogradu, pad drugog stabla zaustavila je fiskulturna sala, ulice i trotoare zakrčilo je polomljeno granje koje radnici komunalnih službi, ali i meštani uklanjaju od ranog jutra.

- Čekamo dalja upustva od opštinskog Štaba za vanredne situacije vezano za prioritete i pomoć lokalnom stanovništvu – dodaje Librić.

Štete koje je prouzrokovalo ovo polučasovnonevreme koje je iznenada počelo oko 21 čas tek treba da budu utvrđene. Dotle meštani na brzinu uz pomoć majstora saniraju rupe na krovovima, crpe vodu iz podruma, uklanjaju stabla, podižu ograde kako bi zaštitili svoje domove od najavljene nove kiše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri