RUŠENJE NAJAVILO NOVI DOM KULTURE: Uklanjaju se ostaci zdanja uništenog u požaru pre pet godina u Ravnom Selu

Z. Rajić

17. 06. 2021. u 06:00

PET godina posle požara koji je uništio Dom kulture u Ravnom Selu kod Vrbasa, ovih dana je počelo rušenje njegovih ostataka, da bi uskoro na zgarištu bio udaren temelj novog zdanja.

РУШЕЊЕ НАЈАВИЛО НОВИ ДОМ КУЛТУРЕ: Уклањају се остаци здања уништеног у пожару пре пет година у Равном Селу

Foto: G. D.

Maja Maraš, članica Saveta MZ, kaže da će biti obnovljen i sportski teren iza Doma kulture, na kojem se od 2017. godine održava Ravno Selo film festival (RFSS), čiji je osnivač glumac Lazar Ristovski, rođeni Ravnoselac.

- Festival, koji je prošle godine izostao zbog korone, u svom četvrtom izdanju biće održan od 1. do 4. jula. Do tada će biti raščišćene ruševine, a odmah po završetku festivala počeće izgradnja Doma kulture. Očekuje se da festival dogodine bude održan u novom zdanju - rekla je Marašova, koja je i članica Organizacionog odbora RSFF.

Ugovor o finansiranju izgradnje ravnoselskog Doma kulture je početkom godine sa direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem potpisao predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Foto: G. D.

- Iz pokrajinskog budžeta je za podizanje ovog objekta obezbeđeno 160 miliona dinara, što je najveća investicija u Ravnom Selu u poslednjih 30 godina. Nova sala Doma kulture imaće 223 sedišta - predočio je Rojević.

Idejno rešenje, koje je u međuvremenu dobilo 3D animaciju, besplatno je uradio arhitekta dr Radivoj Dinulović, profesor FTN u Novom Sadu. Na fasadi modernog zdanja, pored ulaza, biće veliki poster Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra Prvog iz istoimenog filma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati