DANI PLANINARA SRBIJE: Kod Kraljeva održana prikladna manifestacija

G. Ć.

15. 06. 2021. u 12:15

U ORGANIZACIJI PSK Železničar iz Kraljeva i Planinarskog saveza Srbije, minulog vikenda je u selu Rudno, na istoimnenoj visoravni, održana manifestacija „Dani planinara Srbije“.

ДАНИ ПЛАНИНАРА СРБИЈЕ: Код Краљева одржана прикладна манифестација

Foto: PS Srbije

U Parku prirode Golija, na 1.100 metara nadmorske visine, ova manifestacija koja je uz rekreativni imala i takmičarski karakter okupila je više od 1.000 planinara i zaljubljenika u prirodu iz brojnih klubova, udruženja i društava iz svih krajeva Srbije.

Ovom prilikom, održane su dve akcije planinarenja i pešačenja, državna prvenstva u planinarskoj orijentaciji i planinarskom trekingu, prezentacija speleoloških aktivnosti, prezentacija o visokogorstvu, kao i promocija knjige "Od ponora do Himalaja" autora Žike Brankovića.

Kako je najavljeno, naredne godine "Dani planinara Srbije" u organizaciji PD "Kablar" iz Čačka biće održani u Ovčar Banji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih