U SAOBRAĆAJU JE BOLJE IZGUBITI VREME NEGO ŽIVOT: Dea Đurđević sa đacima u Novom Sadu

J. S.

08. 06. 2021. u 14:38

U GIMNAZIJI „Laza Kostić“ u Novom Sadu juče su o bezbednosti u saobraćaju govorile Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje i predsednica udruženja "Budimo bezbedni“ i voditeljka Televizije Pink Dea Đurđević.

У САОБРАЋАЈУ ЈЕ БОЉЕ ИЗГУБИТИ ВРЕМЕ НЕГО ЖИВОТ: Деа Ђурђевић са ђацима у Новом Саду

Foto: Grad Novi Sad

Ovo je druga po redu tribina na ovu temu u ovoj gimnaziji a održana je u organizaciji Udruženja "Budimo bezbedni“ s ciljem da ukaže na značaj odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i poštovanja saobraćajnih propisa. Na tribini su učestvovali i gimnazijalci.

Vučinićeva je istakla da je Deino iskustvo važna opomena za sve učesnike u saobraćaju, a pre svega za učenike završnih razreda srednjih škola od kojih će mnogi uskoro polagati vozački ispit.

- Zahvaljujem Dei Đurđević što je opet u Novom Sadu i što srednjoškolcima govori na temu bezbednosti u saobraćaju. Mislim da je njeno iskustvo važna opomena za sve učesnike u saobraćaju, a pre svega za učenike završnih razreda srednjih škola od kojih će mnogi uskoro polagati vozački ispit. - kazala je Dina Vučinić.

Dea Đurđević koja je preživela tešku saobraćajnu nezgodu i koja na tribinama prenosi lično iskustvo želeći da ukaže na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju,kazala je da mladi širom Srbije dobro reaguju na ovakve susrete i postavljaju odlična pitanja.

- Oni su najbolji deo društva i drago mi je kada vidim da im na ovaj način pomažemo da razviju bezbednosnu kulturu i svest o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Ja sam imala sreće, preživela sam, ali sam shvatila da je bolje izgubiti vreme u saobraćaju, nego život u sekundi i sada to iskustvo želim i njima da prenesem - naglasila je Dea Đurđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Izmene u saobraćaju zbog radova na pojedinim putnim pravcima