STIGLE POHVALE ZA ORGANIZACIJU: Prvo takmičenje u dinamičkom dalekometnom streljaštvu

I.M.

07. 06. 2021. u 16:18

STRELjAČKI klub „GT“ iz Leskovca je saopštio da je otvorio novo poglavlje u streljačkom sportu organizacijom prvog takmičenja u dinamičkom dalekometnom streljaštvu na ovim prostorima. Sa osam streljačkih mesta gađale su se metalne mete na daljinama od 380 do 1.200 metara.

СТИГЛЕ ПОХВАЛЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ: Прво такмичење у динамичком далекометном стрељаштву

Foto: GT Leskovac

Na takmičenju su učestvovala 33 takmičara iz više gradova Srbije, ali i po četiri takmičara iz Rusije i Bugarske i dva iz Slovenije. Leskovački streljački klub je dobio odličnu ocenu za kvalitet takmičenja kao i odobrenje za organizaciju i većih nadmetanja, dok su tri prvoplasirana takmičara dobila poziv za učešće na finalnom takmičenju „Kales lige“, krajem godine u Italiji.

Prvo mesto osvojio je Aleksandar Zuravlev iz Rusije, a iz ove zemlje je i trećeplasirani strelac Valerij Šits, dok je drugo mesto pripalo domaćem takmičaru Zoranu Jeliću iz Kraljeva. Zapažen nastup je imala i Miona Živadinović iz Kragujevca – prva dama učesnik ovakvih takmičenja.

Posebne nagrade stigle su od direktora ruske ekipe i to takmičarima koji su prvim metkom pogodili metu kvadratnog oblika dimenzija 50 centimetara i to na daljini od 1.200 metara. Ovo odličje otišlo je u ruke pomenutog Zorana Jelića ali i Jovana Manovića iz Novog Sada i Aleksandra Milosavljevića iz Kuršumlije.

Leskovački streljački klub „GT“ izrazio je zahvalnost na pomoći Turističkoj organizaciji Lebane i tamošnjoj lokalnoj samoupravi na čijoj terioriji je, minulog vikenda, ovo nadmetanje održano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju