RADIONICE KREATIVNOG PREDUZETNIŠTVA U PARAĆINU: Ispred Zavičajnog muzeja održana prva od četiri radionice novog projekta

Z. Rašić

02. 06. 2021. u 20:41

DANAS je u dvorištu Zavičajnog muzeja u Paraćinu održana prva od četiri radionice u okviru eksperimentalnog projekta „Laboratorija kreativnog preduzetništva“ čiji su nosioci Muzej i Institut za kreativno preduzetništvo.

РАДИОНИЦЕ КРЕАТИВНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ПАРАЋИНУ: Испред Завичајног музеја одржана прва од четири радионице новог пројекта

Foto: Z.R.

U pitanju je eksperimentalni projekat u okviru koga četrdeset polaznika - najviše mladih preduzetnika iz Pomoravlja, proširuje svoja znanja najpre kroz predavanja, a zatim učešćem u nekoj od radionica, po izboru.

Foto: Z.R.

 

Projekat traje do 7. juna, a nakon predavanja najviše na temu kulturnog nasleđa, prvo je organizovana radionica aranžiranja cveća, gde su polaznice pravila bukete od cveća vođene uputstvima rukovoditeljke radionice Ivane Samardžić. Na sledećoj radionici, koja se održava sutra, učesnici će se upoznatii sa tajnama izrade i (re)dizajna upotrebnih predmeta od vune i tekstila, u petak je na redu radionica dekupaža, a poslednja je 7. juna i tu će se polaznici upoznati sa oslikavanjem i dizajniranjem stakla.

Kako tvrde organizatori, “Laboratorija kreativnog preduzetništva” ima za cilj osnaživanje mladih, preduzetnika i hobista, da razviju inovativne proizvode i usluge inspirisane kulturnim nasleđem Pomoravlja.

Foto: Z.R.

 

- Ovo je bila prilika za razmenu iskustava sa poznatim kreativcima iz različitih oblasti, recimo modnom dizajnerkom Anom Ljubinković, osnivačima studija za porcelan “Rimejk” Anteom Arizanović i dizajn-studija “Koko Daš“ Minom Miladinović i drugim… Dve radionice vode Paraćinke, Tatjana Tubica i Tatjana Šaban - rekla je v.d. direktora Zavičajnog muzeja Tijana Pešić.

Do 7. juna učesnici će tako sticati besplatna znanja i vrlo korisna iskustva koja mogu da im posluže za razvoj njihovih sopstvenih proizvoda, usluga i projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DAN OPŠTINE: Kladovo obeležava pet vekova Fetislama (FOTO)