RADIONICE KREATIVNOG PREDUZETNIŠTVA U PARAĆINU: Ispred Zavičajnog muzeja održana prva od četiri radionice novog projekta

Z. Rašić

02. 06. 2021. u 20:41

DANAS je u dvorištu Zavičajnog muzeja u Paraćinu održana prva od četiri radionice u okviru eksperimentalnog projekta „Laboratorija kreativnog preduzetništva“ čiji su nosioci Muzej i Institut za kreativno preduzetništvo.

РАДИОНИЦЕ КРЕАТИВНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ПАРАЋИНУ: Испред Завичајног музеја одржана прва од четири радионице новог пројекта

Foto: Z.R.

U pitanju je eksperimentalni projekat u okviru koga četrdeset polaznika - najviše mladih preduzetnika iz Pomoravlja, proširuje svoja znanja najpre kroz predavanja, a zatim učešćem u nekoj od radionica, po izboru.

Foto: Z.R.

 

Projekat traje do 7. juna, a nakon predavanja najviše na temu kulturnog nasleđa, prvo je organizovana radionica aranžiranja cveća, gde su polaznice pravila bukete od cveća vođene uputstvima rukovoditeljke radionice Ivane Samardžić. Na sledećoj radionici, koja se održava sutra, učesnici će se upoznatii sa tajnama izrade i (re)dizajna upotrebnih predmeta od vune i tekstila, u petak je na redu radionica dekupaža, a poslednja je 7. juna i tu će se polaznici upoznati sa oslikavanjem i dizajniranjem stakla.

Kako tvrde organizatori, “Laboratorija kreativnog preduzetništva” ima za cilj osnaživanje mladih, preduzetnika i hobista, da razviju inovativne proizvode i usluge inspirisane kulturnim nasleđem Pomoravlja.

Foto: Z.R.

 

- Ovo je bila prilika za razmenu iskustava sa poznatim kreativcima iz različitih oblasti, recimo modnom dizajnerkom Anom LJubinković, osnivačima studija za porcelan “Rimejk” Anteom Arizanović i dizajn-studija “Koko Daš“ Minom Miladinović i drugim… Dve radionice vode Paraćinke, Tatjana Tubica i Tatjana Šaban - rekla je v.d. direktora Zavičajnog muzeja Tijana Pešić.

Do 7. juna učesnici će tako sticati besplatna znanja i vrlo korisna iskustva koja mogu da im posluže za razvoj njihovih sopstvenih proizvoda, usluga i projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)