TRI DEČAKA I DEVOJČICA: U Pasjanu rođene četiri bebe

D. Z.

27. 05. 2021. u 13:25

U PORODILIŠTU u Pasjanu u sredu veče rodile su se četiri bebe. Tri dečaka i jedna devojčicadošle su na svet od svega šest sati, od 18,00 časova do ponoći.

ТРИ ДЕЧАКА И ДЕВОЈЧИЦА: У Пасјану рођене четири бебе

Foto: D. Z.

- Sve je proteklo u najboljem redu i majke i bebe se osećaju dobro, a u našem zdravstvenom Centru posedujemo sve uslove za veći broj porođaja - ističe dr Zoran Perić, direktor ovdašnje zdravstvene ustanove i podseća da je nedavno zabeležen rekord od pet rođenih beba u jednom danu. Porodilište u Pasjanu prema rečima dr Perića otvoreno je 2015. godine a do tada su porodilje sa područja kosovskog pomoravlja odlazile u zdravstvene ustanove u centranoj Srbiji, pre svega u Vranju i Nišu.

-Protekle godine do ovog perioda imali smo rođenu 41 bebu dok ih u istom periodu ove godine imamo 61, što znači da će do kraja godine biti više novorođenčadi nego protekle godine - ističe direktor Zdravstvenog cetra u Pasjanu i podseća da je protekle godine ovde rođena 141 beba. Inače, porodice novorođenčadi dobiće od Kancelarije za Kosovo i Metohiju po 10.000 dinara kao znak podrške za prve dane beba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća