ŽIVI SEĆANJE NA STEFANA FILIĆA: U Velikoj Plani premijerno organizovan školski festival kratkih filmova

J. Ilić

25. 05. 2021. u 06:45

CENTAR za kulturu "Masuka" je bio domaćin prvog republičkog školskog festivala kratkih filmova "Filić-filmić", a tema je bilo vršnjačko nasilje.

ЖИВИ СЕЋАЊЕ НА СТЕФАНА ФИЛИЋА: У Великој Плани премијерно организован школски фестивал кратких филмова

Foto: Privatna arhiva

Manifestacija je nastala u znak sećanja na Stefana Filića, učenika srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić" iz Velike Plane čiji su hobi bili upravo kratki filmovi, a koga su lane, posle bezazlene verbalne "čarke", usmrtili njegovi vršnjaci.

Autori 17 filmova iz Knića, Novog Sada, Subotice, Smederevske Palanke, Novog Bečeja, Velikog Gradišta i Velike Plane su se nadmetali u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, a publika je za najbolje proglasila delo "Biti drugačiji nije sramota", autora Milice Matić iz ovdašnje Ekonomsko-ugostiteljske škole, čija direktorka Aleksandra Ilić kaže da je održavanje festivala, čak i finasijski, pomogla i Stefanova porodica.

U kategoriji mlađih učenika, najbolji je film "Crno beli svet u bojama" - Stanislave Gvožđarev i Dragane Džigurski iz OŠ "Stančić Milan Uča" u selu Kumane kod Novog Bečeja. Među starijima se izdvojio rad Anđele Nastasijević iz škole "Miloje Vasić" u Velikom Gradištu - "Nasilje sa interneta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)