NOLE OBJASNIO ŠTA GA JE IZNERVIRALO: "Ovo je bila velika lekcija iz koje ću mnogo naučiti"

Novosti online

11. 05. 2021. u 22:27

PREBRODIO je Novak Đoković prvu prepreku na putu do odbrane trona u rimskom Foro Italiku. Bio je jači od Frica, kiše i sudija koji nisu poslušali njegov predlog da se meč prekine zbog nemogućih uslova za igru.

НОЛЕ ОБЈАСНИО ШТА ГА ЈЕ ИЗНЕРВИРАЛО: Ово је била велика лекција из које ћу много научити

EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Meč je trajao oko dva sata, ne računajući tri sata pauze zbog kiše, a po povratku na Centralni teren odigrna su dva servis gema i taj-brejk, za nekih desetak minuta. Na kraju je Nole slavio sa 6:3, 7:6 (5).

- Olakšanje što sam konačno dobio meč, imali smo sve. Prekidi... Nije lako igrati u takvim uslovima, igrali smo skoro dva puna seta pod kišom. Bilo je vrlo opasno i izgubio sam strpljenje kada sam servirao. Mada, kada prebrodite ovako nešto, dolazi još više samopouzdanja jer je neophodno da za mene kad izađem na teren imam ubeđenje da mogu da igram bolje - počeo je Novak.

Voditelj je srpskog tenisera upitao da detaljnije govori o uslovima za igru u Rimu danas.

- Kada pada kiša šljaka postaje mat, morate da vidite sa sudijom i rivalom kada treba da se zaustavi. Jedan čovek nije dovoljan da se završi meč, što je bilo nezgodno. Oči su bile pune vode kod servisa, nije ni prvi ni poslednji put da ćemo igrati u ovakvim uslovima. I pored iskustva sam se iznervirao i izgubio smirenost. Ovo su velike lekcije koje ću pokušati da izvučem - zaključio je Đoković.

Novaka u osmini finala očekuje duel sa boljim iz meča Nori - Davidovič Fokina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti