DA LI JE RUS NAMESTIO MEČ? Nečasne teniske radnje na turniru u Hrvatskoj čiji je osvajač bio Srbin

Novosti online

03. 05. 2021. u 17:59

MALO poznati ruski teniser Ivan Nedeljko u negativnom kontekstu je dospeo na naslovne strane medija, pošto je optužen da je namestio jedan meč nižeg ranga.

ДА ЛИ ЈЕ РУС НАМЕСТИО МЕЧ? Нечасне тениске радње на турниру у Хрватској чији је освајач био Србин

Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Nedeljko je ove godine učestvovao na čelendžeru u Zadru, koji je osvojio naš Nikola Milojević, i ispao u kvalifikacijama.

Tridesetčetvorogodišnji Rus, trenutno 362. teniser planete, bio je četvrti nosilac kvalifikacija, ali se poprilično namučio protiv hrvatskog šesnaestogodišnjaka Noe Vukadina.

Nedeljko je dobio meč sa 4:6, 6:2, 6:1, ali tek nakon što je izgubio prvi set posle diskutabilno niskog nivoa igre, koji su primetili ljubitelji tenisa na društvenim mrežama.

Nikakvih zvaničnih optužbi ili reakcije od strane Teniske jedinice za integritet za sada nije bilo, pa se trenutno nameće zaključak da je Rus samo imao set za zaborav.

Zanimljivo je i da je on nakon poraza u kvalifikacijama upao u glavni žreb Zadra kao srećni gubitnik i tamo izgubio od šampiona Milojevića.

(Sputnik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)