NADAL: Želim da osvajam turnire jer to volim, hoću da budem na vrhuncu za Rolan Goras

Novosti online

20. 04. 2021. u 17:11

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal neočekivano je nastup na Mastersu u Monte Karlu okončao u četvrtfinalu nakon poraza od Andreja Rubljova sa 2:1. On ističe da mu je cilj da bude pravi onda kada je to najpotrebnije.

НАДАЛ: Желим да освајам турнире јер то волим, хоћу да будем на врхунцу за Ролан Горас

FOTO: AP

Najviše je u fokusu trećeg igrača sveta Rolan Garos. "Kralj šljake" u Parizu juri 14. trofej u karijeri.

- Želim da osvajam turnire jer to volim i važno mi je. Garos se može osvojiti i sa titulama na prethodnim turnirima, ali i bez njih. Naravno da je lakše kada se osvajaju titule u nizu, kao što sam ja tokom sezone na šljaci uglavnom činio, ali sada imam skoro 35 godina i situacija je malo drugačija - rekao je Nadal i dodao:

- Osnovni cilj mi je da imam šansu za titulu, da budem konkurentan na svakom turniru. U Monte Karlu sam se osećao komforno i spremno, ali uvek je teško vratiti se posle pauze. Tada je lakše da se dogodi meč poput onog sa Rubljovom.

Koliko je Nadal moćan na najsporijoj podlozi pokazuje podatak da je do sada u karijeri izgubio samo dva meča na Otvorenom prvenstvu Francuske - od Robina Soderlinga 2009. godine i Novaka Đokovića 2015.

- Osim u Barseloni, planiram da igram i u Madridu i Rimu pre Rolan Garosa. Pravim kalendar tako da budem spreman za svaki turnir, ali tačno je da mi je Garos važan. Zato ću raditi svakog dana pravim intenzitetom i sa pravim stavom, kako bih dostigao vrhunac u pravom trenutku - zaključio je Nadal.

Španac će u drugom kolu turnira u Barsloni igrati protiv Belorusa Ilje Ivaške.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a