TIM I MEDVEDEV U BORBI ZA TROFEJ U LONDONU: Rus posle preokreta pobedio Nadala

Č. V.

22. 11. 2020. u 00:21

RUSKI teniser Danil Medvedev drugi je finalista Završnog mastersa u Londonu, pošto je pobedio Rafaela Nadala posle preokreta sa 3:6, 7:6(4), 6:3.

ТИМ И МЕДВЕДЕВ У БОРБИ ЗА ТРОФЕЈ У ЛОНДОНУ: Рус после преокрета победио Надала

Danil Medvedev je drugi finalista Završnog mastersa/Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Pomalo čudno zvuči podatak da će proći još jedna godina, a da se u vitrinama španskog igrača neće naći pehar namenjem pobediku ovog turnira.

Imao je drugi igrač sveta odličnu priliku da se domogne finala u "O2" areni u prestonici Engleske, ali je naleteo na izuzetno inspirisanog i nadahnutog Moskovljanina.

London će dobiti novog šampiona, tačnije ko god da osvoji Završni masters, bilo da to bude Tim ili Medvedev uradiće to prvi put u karijeri.

Zbog toga će finale biti izuzetno zanimljivo i uzbudljivo. Austrijanac i Rus su pobedili prvog i drugog na svetu i tako sprečili dvojicu najboljih da odmere snage 57. put.

Što se meča Medvedev - Nadal tiče bio je sjajan. Rafa je odigrao odličan prvi set. Bio je Rus taj koji je prvi došao do brejk prilika, imao ih je tri. Nijednu nije iskoristio, a kada se to propusti protiv 34-godišnjaka iz Manakora usledi kazna.

Tako je bilo i ovoga puta, pa je Nadal u osmom gemu oduzeo servis rivalu i došao na korak do finala.

Ipak, 24-godišnji Moskovljanin je našao način da se pre svega psihički vrati u meč i zaboravi gubitak prvog seta, iako je bio pred gubitkom meča.

Servirao je osvajač 86 titula u karijeri za trijumf, ali je to uradio neočekivano loše - nije osvojio nijedan poen i to je Medvedevu dalo krila. Odveo je meč u taj-brejk i tu u potpunosti slomio Nadala i odveo duel u treći set.

U odlučujućem delu meča viđena je dominacija Rusa. Napravio je dva brejka, protivniku nije dozvolio nijednu šansu da mu oduzme servis, pa se posle dva sata i 38 minuta igre domogao finala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)