NOVAK RASPOLOŽEN POSLE POBEDE NAD IMEROM: Ubijam vreme pričajući sa zidovima

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

29. 09. 2020. u 23:03

SLOBODNO me pitajte šta želite, vezano za tenis, a i za ostale teme, zanimljivo mi je da pričam, pošto nemam s kim. Pričam sa zidovima u toku dana, jer sam u karantinu. Eto prilike!

НОВАК РАСПОЛОЖЕН ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ИМЕРОМ: Убијам време причајући са зидовима

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Tim rečima obratio se raspoloženi Novak Đoković novinarima na konferenciji za medije, posle pobede nad Mikaelom Imerom na u 1. kolu Rolan Garosa.

Neke od onih tema vezanih za tenis odnosile su se na to šta mu se dogodilo s rukom, imajući u vidu da se tokom meča protiv Šveđanina držao za zglob.

- Sve je u redu. Zbog teških loptica, malo je odreagovala podlaktica, ali ne u onoj meri da može da me spreči da igram i serviram. Osećao sam malu zategnutost u tom predelu, ali ne bol koji bi me sprečavao, ili koji diže uzbunu – stavio je Nole tačku odgovarajući na pitanje "Novosti".

Imajući u vidu da je najavio da je u Pariz došao da osvoji turnir, zanimalo nas je i da li je već spremio masku s grbom Srbije koju je nosio na dodeli pehara u Rimu.

- Ne mogu da je nađem! Ušao bih s njom na teren, ali ne znam gde se nalazi. Moraćemo da napravimo još jednu belu masku s grbom. Na tome se radi. Nadam se da će biti spremna za sledeći meč - obećao je Nole.

Pričao je naširoko i o tome kako provodi vreme.

- Uvek ima zanimacija. Čitam knjige, slušam muziku, gledam filmove. Čujem se s porodicom. Imam svoju rutinu, i fizički, i mentalno, i duhovno. Ispuni se dan. Ne žalim se. Nije mi dosadno. Uvek postoji nešto na čemu može da se radi. Na neki način je to i dobro, jer nema distrakcije. Prilično sam slobodna duša, volim, kada imam mogućnost, da "zujim" okolo kad nema mečeva, da obilazim, izlazim napolje, idem levo-desno. Sada, pošto mi je to zabranjeno, onda je sva koncentracija usmerena na oporavak i na pripreme. Sve je u redu. Igram malo društvene igre i karte sa timom. Miljan se pridružio sad na Rolan Garosu. Danas je imao svoj debitantski nastup u "uno" kartama i prošlo je tragično po njega. I dalje čekam nekog iz tima ko može da me izazove. Ako znate da igrate karte, možemo virtualno da probamo, da se malo zabavimo! – uputio je raspoloženi Nole poziv novinarima.

Đoković je bio raspoložen nakon pobede na startu Rolan Garosa/Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

A onda je moderator stavio tačku na razgovor.

- Prekide nas ovaj! – reče na kraju uz osmeh Nole, kome je, očigledno, još bilo do priče.

Podsetimo, Đoković će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Litvanca Ričardasa Berankisa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024