TIPSAREVIĆ PO ZAVRŠETKU TURNIRA: Hvala svima koji su uspeli da dođu u ovo turbulentno vreme

Novosti online

25. 07. 2020. u 14:15

POSLE šest nedelja sjajnih mečeva na terenima Teniske Akademije Tipsarević završen je Šampionat Istočne Evrope.

ТИПСАРЕВИЋ ПО ЗАВРШЕТКУ ТУРНИРА: Хвала свима који су успели да дођу у ово турбулентно време

Foto: Srđan Stevanović

U muškom finalu Filip Krajinović (32. teniser sveta) pobedio je Bornu Ćorića (33. na listi) dok je u ženskoj konkurenciji Danka Kovinić (85. na planeti) trijumfovala nad Isabelom Šinikovom (160. igračicom na VTA listi).

Njih dvoje su posle napornog takmičenja, tokom kojeg su menjane i podloge na kojima se igralo, uspeli da se domnognu šampionskog pehara, čeka i putovanja na Maldive.

- Čestitam oboma, zaista su igrali sjajno. Bili su odlični tokom celog takmičenja i zasluženo su slavili - rekao je Janko Tipsarević.

Nekada osmi teniser sveta zahvalio se svim teniserima na učešću i dodao:

- Ne bih želeo da izdvajam niti jednog takmičara, ali posebno hvala moram da uputim svim teniserima i teniserkama koji su uspeli iz inostranstva da dođu u ovo turbulentno vreme i ukažu nam šansu da opravdamo njihovo poverenje. Njihovo prisustvo je itekako pomoglo da se ovaj turnir održi. Takođe, ogromnu zahvalnost dugujemo Dirku Hordorfu koji nam je svojim znanjem, iskustvom i intelektom ulivao konstantno samopouzdanje da se izborimo sa svim preprekama na putu. Svim volonterima, sudijama, vozačima, a pogotovo svim članovima Teniske Akademije Tipsarević koji su herojski izneli ovaj poduhvat koji je od samog početka organizacije trajao malo više od četiri meseca – rekao je Tipsarević i zahvalio se svim sponzorima bez kojih ovaj događaj ne bi mogao da bude održan.

Na kraju je imao jasnu poruku:

- Ovo je velika pobeda za tenis, grad Beograd i državu Srbiju i pokazatelj da ovaj prelepi sport može da postoji i da se igra i dalje, ako smo svi socijalno disciplinovani – zaključio je Tipsarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)