PRST U OKO KOLEGAMA TENISERIMA: Licemeri, žale se na kalendar, a igraju egzbicije

Novosti online

26. 02. 2024. u 14:28

Endi Mari rizikuje da se ozbiljno zameri nekim od velikih teniskih rivala.

ПРСТ У ОКО КОЛЕГАМА ТЕНИСЕРИМА: Лицемери, жале се на календар, а играју егзбиције

FOTO: Tanjug/AP

Britanski teniser je ovih dana jednako aktivan na društvenim mrežama koliko i na terenu i ne libi se da priča i o najosetljivijim temama u svetu tenisa.

Tako je Mari nedavno podržao ideju da turniri u Južnoj Americi dobiju svoje masters takmičenje, što je naišlo na odobravanje od strane Borisa Bekera i Dijega Švarcmana.

Mari je sada otišao i korak dalje i oštro kritikovao kolege kojima se ne dopada gust raspored takmičenja, a slobodne nedelje koriste da igraju egzibicije.

U oktobru će u Saudijskoj Arabiji biti jedna takva, "Siks kings slem", na kojoj će igrati Rafael Nadal, Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Mari je to što se pojedini teniseri žale na raspored nazvao "licemernim".

- Ne znam da li bi bilo dobro da se uvedu restrikcije na egzibicije. Mislim da su ponekad igrači pomalo licemerni oko rasporeda, pričaju kako je teniska sezona preduga, ali onda lete svuda po svetu u postsezoni da igraju egzibicije. To je njihov izbor - rekao je Mari u intervju za "National".

Endi Mari je nastavio na tu temu, po njemu bi ta pauza između dve sezone trebalo da bude duža.

- Sve to deluje licemerno jer oni ne moraju da igraju egzibicije. I ne moraju da igraju svaki ATP turnir, ne moraju da dođu u Dubai ili Indijan Vels. Da, to može da utiče na njihov plasman, ali mogu da biraju da preskaču događaje - dodao je škotski teniser.

Iako ne želi da se ukinu egzibicije, njegova preporuka kolegama je da prestanu da se žale na raspored turnira.

- Ne bih da se zabrane egzibicije. Samo bih zatražio od igrača da budu selektivniji o tome kako pričaju o Turu i rasporedu, ako već igraju egzibicije. I što je interesantno, sada će ih biti i više usred sezone - smatra Mari.

Uz sve to, jasno je i ko najviše profitira od tih egzibicija, oni najjači.

- Uglavnom su to vrhusnki igrači koji imaju prilike da igraju egzibicije. Oni zarađuju veliki novac, ali ostatak nema tu mogućnost. Igrači koji su u vrhu zarađuju više i od nagrada, sponzora, novca za pojavljivanje i onda i od egzibicija. Igrači koji su plasirani nešto niže nemaju te prilike. Zato oni žele da ima više turnira, jer je to njihova šansa da zarade više. Morali bi da imamo neku ravnotežu u tome - zaključio je Mari.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja