VELIKA TENISKA SENZACIJA: Hrvatica pobedila šampionku Australijan opena

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

20. 02. 2024. u 13:59

HRVATSKA teniserka Dona Vekić napravila je veliko iznenađenje u Dubaiju pošto je pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 6:7(5), 6:3, 6:0.

ВЕЛИКА ТЕНИСКА СЕНЗАЦИЈА: Хрватица победила шампионку Аустралијан опена

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno druga igračica planete je neočekivano rano zaustavljena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posebno ako se zna da je na ovaj turnir došla kao šampionka Australijan opena.

Ona je protutnjala Melburnom. Do titule na prvom grend slemu u sezoni je stigla vrlo autoritativno, bez izgubljenog seta. Ipak, kao da nije maksimalno bila spremna za ovaj duel sa 31. na VTA listi.

Dobila je Sabalenka prvi set u taj-brejku. U drugom je povela sa 2:0 i činilo se da će privesti meč kraju onako kako je želela, ali Vekićeva je od tog momenta zagrala odlično i napravila je veliki preokret.

Ova 27-godišnjakinja iz Osijeka je od tog momenta dobila 12 gemova, a izgubila samo jedan. Posebno je bila dominantna u trećem setu u kome je rivalku ostavila na nuli.

Hrvatica će u osmini finala Dubaija igrati protiv Rumunke Sorane Kirstee.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)