OČAJAN DAN U MELBURNU: Lajović i Đere idu kući, samo što je počeo Australijan open

Novosti online

16. 01. 2024. u 08:05

SRPSKI teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je jutros izgubio od 122. igrača sveta Francuza Artura Kazoa posle pet setova, 2:6, 7:6, 2:6, 6:3, 2:6.

ОЧАЈАН ДАН У МЕЛБУРНУ: Лајовић и Ђере иду кући, само што је почео Аустралијан опен

Foto AP

Đere, 33. teniser sveta, izgubio je posle tri sata i 26 minuta.

Kazo je u prvom setu napravio dva brejka i poveo u meču. U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Đere dobio sa 7:3.

Francuz je u trećem setu dva puta oduzeo servis Đereu, koji je uspeo da uzvrati u četvrtom setu, u kome je posle vođstva od 4:2 sačuvao prednost brejka i izborio peti set.

Kazo je bolje igrao u odlučujućem setu, napravio je dva brejka i posle druge meč-lopte plasirao se u drugo kolo.

Kazo će igrati protiv pobednika meča Danca Holgera Runea i Jošihita Nišioke iz Japana.

U prvom kolu eliminisan je i Dušan Lajović, koji je posle dva sata i 26 minuta izgubio od 133. igrača sveta Italijana Đulija Cepjerija, 3:6, 6:3, 3:6, 6:7.

Cepjeri je u u drugom gemu prvog seta oduzeo servis Lajoviću, što mu je bilo dovoljno da povede. Srpski teniser, 51. na ATP listi, uzvratio je brejkom u četvrtom gemu drugog seta i izjednačio u meču.

Italijan je u drugom gemu trećeg seta oduzeo servis Lajoviću, prednost brejka je sačuvao i ponovo poveo u meču.

Lajović je u četvrtom setu poveo sa 3:1, ali je njegov protivnik odmah u petom gemu vratio brejk i smanjio na 2:3. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Cepjeri dobio sa 7:3, posle treće meč-lopte.

Cepjeri će u drugom kolu igrati protiv Britanca Kamerona Norija, koji je pobedio Peruanca Huana Pablja Variljasa 6:4 ,6:4, 6:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!