ZVEZDA OTVORILA TAKMIČARSKU SEZONU: Čak 258 takmičara iz 14 zemalja u Srbiji, najbolji teniseri startovali upravo u Beogradu

Novosti online

12. 01. 2024. u 11:06

TRADICIONALNO, već dugi niz godina takmičarska teniska sezona u Srbiji startuje božićnim međunarodnim turnirima na terenima TK Crvena zvezda.

ЗВЕЗДА ОТВОРИЛА ТАКМИЧАРСКУ СЕЗОНУ: Чак 258 такмичара из 14 земаља у Србији, најбољи тенисери стартовали управо у Београду

FOTO: Teniski klub Crvena zvezda

Prve provere i prilike u novoj sezoni mladi teniseri imaće u dve nedelje takmičenja, Point open za tenisku evropsku rang-listu do 14 godina (od 10. 1. do 14. 1. 2024) i Data-Driven Lab Open za ITF svetsku rang-listu do 18 godina (od 15. 1. do 21. 1. 2024).

Ukupan broj takmičara koji će uzeti učešće na ovim turnirima je 258 koji su u Srbiju stigli iz 14 zemalja sveta. Jedna od glavnih srpskih uzdanica za osvajanje trofeja na tradicionalnim božićnim turnirima na "Zvezdi" je Dušica Popovski, članica kluba domaćina i naša reprezentativka koja je u 2023. igrala finale pojedničanog prvenstva Evrope do 14 i polufinale Vimbldona u ovoj konkurenciji.

Najpoznatiji domaći takmičari koji su osvojili božićne "Zvezdine" turnire su Miomir Kecmanović, Olga Danilović i Mia Ristić koji sada nastupaju za najjače sastave reprezentacije Srbije u Bili Džin King kupu i Dejvis kupu.

Teniski klub "Crvena zvezda" od 2009. godine, već deceniju i po svakog januara organizuje Tenis Evropa turnir i ITF turnir na kojima takmičari širom sveta proveravaju formu nakon priprema koje su imali za nastupajuću sezonu. Istovremeno domaći takmičari imaju priliku da na domaćem terenu na samom početku godine upišu važne bodove koji će im biti odskočna daska za naredna takmičenja koja slede u nastavku sezone.

- Svake godine se trudimo da podignemo kvalitet i standard naših tradicionalnih turnira na koje smo jako ponosni i kojim kreće takmičarska sezona u Srbiji. Novitet na ovogodišnjim takmičenjima je da mečevi mogu uživo da se prate preko Jutjub kanala TK "Crvena zvezda". Na taj način ne samo što može da se vidi kako međunarodno uspešni takmičari igraju u tim godištima, već će moći i da se vidi jednog dana, kada neko od njih jednog dana napravi rezultate na velikoj VTA i ATP sceni, kakvim su talentom i igračkim "arsenalom" raspolagali kada su bili "mali". Spremni smo za još jedan serijal, 15. po redu, januarskih teniskih bajki za mlade teniserke i tenisere, za nove šampione na terenima "Zvezde", šampione 2024, rekao je direktor Teniskog kluba "Crvena zvezda" Slobodan Vojinović.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!