CRVENO-BELIH DEVET VELIČANSTVENIH: Unuka Zvezdine legende budućnost srpskog tenisa (FOTO)

Novosti online

16. 12. 2023. u 22:03

Zvezdini šampioni, Zvedina teniska mladost gleda u budućnost očima punog sjaja. Iza njih stoje sati i dani rada, truda, vizije i sna koji je dostižan, za koji se vredi boriti, koji nema cenu, a to su trofeji kako na domaćoj tako i međunarodnoj sceni.

ЦРВЕНО-БЕЛИХ ДЕВЕТ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ: Унука Звездине легенде будућност српског тениса  (ФОТО)

FOTO: TK Crvena zvezda

Uz svoje šampione svakodnevno stoji najtrofejniji teniski klub u Srbiji, Crvena zvezda koja u je proteklih 25 godina osvojila 31 titulu kod muškaca i žena. Na čuvenoj Zvezdinoj šljaci, u fabrici šampiona mišiće španuju jedni od najtalentivanijih mladih tenisera sveta, usavršavaju tehniku i sve što je neophodno da se dođe do kvaliteta koji je konkurentan svetskim silama belog sporta.

Crveno- beli su se potrudili i već drugu godinu za redom obezbediće međunarodni timski grant koji je jedan od primera kako klub i njegovi partneri ulažu u sledeću generaciju, posebno podržavajući sportiste koji predstavljaju Srbiju na međunarodnom terenu. Ovaj novac ide za učešće na velikim međunarodnim turnirima, razvoj klupske infrastrukture, mogućnost da se uči od najboljih trenera i trenira tokom cele godine. Sve to će omogućiti TK CZ da ojača svoju poziciju zbog visokih sportskih rezultata i popularizacije sporta među decom i omladinom. Ovim povodom u prostorijama Sportskog društva Crvena zvezda održana je konferencija za medije na kojoj su čelnici kluba izneli plan i program podrške i razvoja mladih teniskih asova koji sa ponosom nose grb svog kluba i ističu da će uvek težiti da budu bolji, jači i da opravdaju poverenje koje imaju od matične kuće.

FOTO: TK Crvena zvezda

- Teniski klub Crvena Zvezda je nastao još davne, 1946. godine, kao sportska sekcija, a od 1948. godine je sportski klub, dakle, poslovni teniski klub Crvena Zvezda u okviru sportskog društva. To je, dakle, sada 75 godina postojanja, 75 godina borbe, uspeha, stvaranja šampiona. Naš klub je u vreme one države bio jedan od najuspešnijih na onim prostorima, a sada, u zadnjih 30 godina, je sigurno, bez premca i bez konkurencije, najbolji teniski klub u ovoj državi, koju imamo. Crvena Zvezda i teniski klub Crvena Zvezda, dakle, korača svojim stazama uspeha i šampiona i namerevamo da tako nastavimo i ubuduće. Svi ovi mladi teniseri i naši sportisti znaju da ako hoćeš da budeš deo našeg kluba, moraš pre svega da imaš talenat i da radiš, da mnogo radiš, da mnogo treniraš, samo prevoran rad, ali osim toga, ono što je svojstveno našem klubu je dakle, jedno vaspitanje, jedan karakter, jedan rivalitet i pripadnost našem klubu. Dakle, moraš da voliš i veruješ svom klubu i da da postupaš u svom klubu kao prema svojoj porodici. Mi smo jedna porodica, mi smo jedna familija i samo tako nastaju šampion – kaže predsednik TK Crvena zvezda Danilo Pantović.

FOTO: TK Crvena zvezda

Predsednik crveno-belih istakao je da sport danas nije kao ranije, nije kao pre 30, kao pre 50 godina.

- Danas, na sreću ili na radost, sport takođe zahteva puno novca, zahteva puno resursa da bi se stvarali šampioni i na tom putu našem stvaranju šampiona koji traje, kažem, neprekidno 75 godina, prepoznali smo se Data Driven Lab, kao naš generalni sponzor i mi, teniski klub Crvena zvezda, kao najbolji klub na ovim prostorima. Imamo istu filozifiju klapa u našu filozofiju I oni su deo naše familije sa kojim zajedno koračamo i marširamo na našem putu u stvaranju šampiona i stvaranju najboljih tenisera koja ovo zemlje ima – objašnjava Pantović.

Direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović osvrnuo se na ono što je ostvareno u 2023.

- U svim kategorijama teniski klub Crvena zvezda, znači u školi tenisa, pa do seniorskih kategorija je bio prvo, na prvom mestu, ili smo bili u zavašnici. I tako da se i ova godina, 19. put u poslednjih 25 godina, ispostavilo da je teniski klub Crvena zvezda zvanično najuspešniji teniski klub u Srbiji. Nije to jedino što definiše naš rad. Velike smo imali iskorake u infrastrukturi, prvenstveno u stvaranju zimskih uslova, tu  smo imali veliku pomoć od našeg generalnog sponzora, tako da zasiguro ne samo što je naša hala kvalitetnija i što su prostorije koje idu uz halu u znatno boljem stanju, nego time možemo i po nižim temperaturama mnogo kvalitetnije da treniramo.  Sa poboljšanom infrastrukturom i sa uspehom koji smo imali u sportskom imali smo poverenje velikog broja međunarodnih turnira, poverenje organizacije kao što je Svetska teniska federacija i pored toga smo uspeli da dovedemo u Srbiju seriju UTR sa osam turnirama od 25.000 dolara. I poslednje, ali ništa manje važno, jesu stipendije koje i ove godine dajemo one su važne zato što one obezbedeđuju nama sportsku budućnost i da će se kroz rezultate za četiri - pet godina videti plodovi ovih aktivnosti – naglasio je Vojinović.

Prisutnima se obratio i legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon čija unuka je članica TK CZ i jedna od najvećih talenata.

- Ovde sam da bi pomogao mojoj unuki, ali i ostaloj deci, sve ih mnogo volim i znam kakav je put sportiste. Drago mi je da se svi oni bave sportom i shvataju da je sport blagorodan i da treba što duže igrati i biti što duže u sportu. Klub mnogo ulaže u decu, mnogo su skupi tereni da igrate privatno i da dolazite da trenirate, ovako oni treniraju praktično besplatno, sve klub, Zvezda organizuje – kaže četvrta Zvezdina zvezda.

U programu Zvezdine pomoći i razvoja igrača za 2024. nalaze se: Marko Maksimović, Mako Šavija, Aleksa Oparnica, Anastasija Čolović, Dušica Popovski, Lana Petković, Stela Džimović, Helena Korać i Jovan Matović.

- Sarađujemo rame uz rame sa teniskim klubom "Crvena zvezda" već drugu godinu, jer volimo da podržimo pobednike, pošto smo i mi, Data Driven Lab, lider u oblasti kojom se bavimo. Izuzetno nam je drago što Srbija ima takve sjajne talente. Zbog toga smo iz sveg srca srećni da podržimo ove divne devojke i momke. Hvala vam na poverenju i hrabro u nove pobede" – zaključila je Natalija Kirillova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?