TENIS VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTI: Arapski novac sprema revoluciju kakvu sport ne pamti

Novosti online

27. 11. 2023. u 14:02

Nekoliko medija, među kojima su se sa najmerodavnijim informacijama istakli „Tenis čanel“ i „Sports ilustrejted“, tvrde da bi u tenisu moglo da dođe do revolucionarnih promena koje se tiču najvećih turnira.

ТЕНИС ВИШЕ НИКАД НЕЋЕ БИТИ ИСТИ: Арапски новац спрема револуцију какву спорт не памти

FOTO: Tanjug/AP

Naime, sportski investitori iz Saudijske Arabije žele da ulože novac u beli sporrt, a to bi moglo da donese potpuno drugačiju organizaciju.

Investitori iz Saudijske Arabije ne kriju već neko vreme da žele da dovedu više elitnog tenisa u svoju zemlju i uveliko se spekuliše o tome da će se jedan masters igrati upravo kod njih.

Međutim, osim što će dobiti masters i što već imaju završni masters za mlade igrače, Arapi bi mogli da naprave i revoluciju svojim novcem.

Postoji mogućnost da sva četiri grend slema (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, Ju-Es open), kao i devet mastersa, odnosno turnira hiljadu serije, budu izdvojeni od ATP tura.

Asocijaciji teniskih profesionalaca u tom slučaju ostali bi samo turniri 500 i 250 serije i Završni masters u Torinu. Ostali, veći turniri bili bi oformljeni kao „Superliga turnira“.

Iako je za ovakvu revoluciju potrebno mnogo vremena i novca (koji Arapi žele da ulože), promene su veoma moguće i logične kada se uzme u obzir da su teniseri sve više nezadovoljni radom ATP-a.

Kritike idu od najbanalnijih pa do sve krupnijih. Visine premija, satnica mečeva, kalendar kao i promena loptica koje su u prethodnom periodu zapravo najveći problem jer se teniseri žale da zbog teških loptica i njihovih čestih promena imaju problema sa povredama, o čemu je najčešće govorio Danil Medvedev.

Međutim, ukoliko do promena dođe, biće to mač sa dve oštrice jer će u tom slučaju ponovo daleko više profitirati igrači koji su u prvih sto na ATP listi.

„Tenis čanel“ piše i da bi ovakva vrsta najavljene revolucije mogla da bude i samo pritisak na ATP i VTA da prihvate novac koji se nudi iz Saudijske Arabije.

Ideja je da tih 14 turnira koji bi činili „Superligu“ imaju veći uticaj nego što ima ATP.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja