TENISKI SVET U ČUDU: Novak Đoković povukao neočekivan potez pred start Završnog mastersa u Torinu (VIDEO)

Novosti online

10. 11. 2023. u 14:20

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Torino gde u nedelju kreće u odbranu titule na Završnom mastersu.

ТЕНИСКИ СВЕТ У ЧУДУ: Новак Ђоковић повукао неочекиван потез пред старт Завршног мастерса у Торину (ВИДЕО)

Foto: Goran Čvorović

Novaku ova titula mnogo donosi, a samo jedna pobeda u grupi biće mu dovoljna kako bi potvrdio prvu poziciju i na kraju sezone, što automatski znači da će preći cifru od magičnih 400 nedelja na vrhu ATP liste.

U grupi se nalazi sa Holgerom Runeom, Stefanosom Cicipasom i Janikom Sinerom, što automatski znači da na Karlosa Alkaraza, glavnog konkurenta za prvu poziciju, može tek u polufinalu.

Đoković se danas odlučio da odradi nesvakidašnji trening tokom kog akcenat nije bio samo na tenisu. Dok su treninge zajedno odradili Karlos Alkaraz i Andrej Rubljov, Janik Siner i Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Brazilac Žoao Fonseka, Aleksander Zverev i Holger Rune, Novak Đoković je odlučio da trenira okružen isključivo svojim timom.

Trening je počeo trčkaranjem, a nastavio se ni manje ni više nego fudbalom. Srpski as i njegovi članovi tima dobacivali su se manjom loptom i očigledno dobro zabavljali.

Potom je na red došlo istezanje sa Klaudijom Cimaljom koji je najboljem teniseru sveta fokus usmerio na istezanje kukova, a ono što je ostavilo utisak jeste raspoloženje srpskog asa koje je po svemu sudeći ozbiljno.

Izvodio je Đoković na terenu baletske korake, a tek je onda na red došao tenis i razmena udaraca. U pauzama je srpski as razgovarao sa timom, analizirao svaki segment igre i pokušavao da ispravi sve greške i sve ono čime nije zadovoljan.

Srpski as proveo je skoro dva sata na neobičnom treningu koji nije bio fokusiran samo na tenis, a trening je završen bacanjem loptice. Tu igru koja se svodi na to čija će loptica dalje otići Novakov tim praktikuje već duži vremenski period na kraju svakog treninga.

Nije poznato zbog čega je Novak odlučio da se na terenu susretne sa nekim od protivnika, ali jasno je da se to nije desilo slučajno i da srpski as vrlo dobro zna šta radi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)