TRKA ZA PRVO MESTO NA ATP LISTI: Đoković u odličnoj poziciji da godinu okonča kao lider

Novosti online

11. 10. 2023. u 18:34

KARLOS Alkaraz zaustavljen je u osmini finala Šangaja od Grigora Dimitrova, pa Novak Đoković drži sve u svojim rukama kada je broba za prvo mesto na kraju godine u pitanju.

ТРКА ЗА ПРВО МЕСТО НА АТП ЛИСТИ: Ђоковић у одличној позицији да годину оконча као лидер

Foto: AP

Da bi Nole osmi put u karijeri sezonu okončao kao najbolji teniser planete potrebno je da osvoji zbirno više bodova od Španca u Parizu i Torinu.

Srpski as će od ponedeljka imati 11.045 bodova na ATP listi (skida mu se 500 iz Astane prošle godine), a Alkaraz 8.805. Međutim, Novak brani mnogo više bodova do kraja – prošle sezone je igrao finale Pariza i osvojio Torino bez poraza (2.100 bodova), dok je Alkaraz u Parizu igrao osminu finala (180 bodova), a na završnom mastersu nije nastupio.

Đoković ima zagarantovanih 397 nedelja na prvom mestu, ali nema dileme da nas do kraja godine čeka sjajna borba za vodeću poziciju.

Nakon poraza u Šangaju Alkaraz ima 8.445 bodova, 500 manje u odnosu na Đokovića (8.945) u trci za Torino. Trenutno drugi igrač planete bi mogao da se izjednači sa Srbinom po broju poena ukoliko osvoji turnir iz serije 500 u Bazelu.

- Želim da odigram najbolje što mogu u Bazelu, gde ću igrati na narednom turniru. Znam da se cilj da završim kao broj 1 zakomplikovao sa ovim poslednjim rezultatima. Biće teško, ali želim da pokušam. Pokušaću da osvojim naredne turnire - rekao je Alkaraz posle poraza od Dimitrova.

Podsetimo, Đoković će do kraja sezone igrati na tri turnira - masters u Parizu (30. oktobar - 5. novembar), završni masters u Torinu (12-19. novembar) i Dejvis kup (21-26. novembar).

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave